r
Nosalty Logó

Diós zabkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simcsike
Diós zabkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3076 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    953.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 307 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9537.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    788 mg
  • Foszfor
    2781 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    723 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 3076 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A késes mixerrel vagy kávédarálóval lisztté őröljük a zabpelyhet. Ezután egy tálba öntjük, hozzáadjuk a többi lisztet, a diót, a sót és a tojásokat (3 sárgája vagy 1 tojás és 1 sárgája).
  2. A tejet meglangyosítjuk egy csipet cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Mikor felfutott az élesztőnk, hozzáöntjük a lisztes keverékhez. Beletesszük a langyos vizet is, és jól összegyúrjuk. Elég kemény tésztát kapunk, ami kissé ragacsos. Ne adjunk hozzá több lisztet! Csak emeljük fel, és lisztezzük ki alatta a tálat, majd a tészta tetejére is szórjunk.
  3. Kb. 1-1,5 órát kelesztjük. Nem kell megijedni, hogy nem kelt hatalmasra. A zab rengeteg nedvességet szív magába. (Én azt tapasztaltam, hogy minél több folyékony alapanyag van a tésztában, annál könnyebben kel meg. Ez persze főleg a reform keltekre igaz.)
  4. Szilikon sütőformába tesszük, és belenyomkodjuk (mivel a tészta ekkor sem lesz olyan képlékeny).
  5. Előmelegítjük a sütőt. Először nagy lángon kb. 5 percig, majd takarékon sütjük kb. 30-35 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 15x10x20
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1216
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Simcsike 10 recept

A kenyeret szeretem én megsütni, mert akkor tudom, hogy mit eszek. Nem egy nagy kaland, szóval nem kell tőle megijedni :) Már untuk a lenmagos/köményes rozskenyeret, így keresgéltem. Nem találtam a megfelelőt, így gondoltam, kikísérletezek egyet. Ez lett belőle :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...