Diós-vaníliás szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g dió109 kcal
-
17g tej9 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
42g tej23 kcal
-
14 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
17g porcukor65 kcal
A tojáshabhoz és a díszítéshez
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
25 kcal
Összesen
940
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g tej56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
250g tej140 kcal
-
86 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A tojáshabhoz és a díszítéshez
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
28g csokoládéforgács153 kcal
Összesen
5637
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
A tésztához
-
9.9g tojás12 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
6g dió39 kcal
-
6g tej3 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
A krémhez
-
15g tej8 kcal
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15g vaj107 kcal
-
3.6g tojássárgája12 kcal
-
6g porcukor23 kcal
A tojáshabhoz és a díszítéshez
-
7.2g tojásfehérje4 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
5.1g citrom1 kcal
-
1.7g csokoládéforgács9 kcal
Összesen
336
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 66.6 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 362 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
940
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 399.8 g
-
Telített zsírsav 163 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 92 g
-
Koleszterin 1731 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4494.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1212 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1716 mg
-
Nátrium 1127 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 451.5 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 346 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2173 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 45 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 250 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 1019 mg
-
Retinol - A vitamin: 2132 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 468 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
5637
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg cukor
-
1 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csipet fahéj
A krémhez
-
2.5 dl tej
-
0.5 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg vaj
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
A tojáshabhoz és a díszítéshez
-
3 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
4 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk.
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha vajat.
- Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
- A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük.
- A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 29x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 764
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 58
- Össznézettség: 79689
- Feltöltés dátuma: 2012. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Egy újabb nagyon finom sütiszelet, szintén a régi újságokból kiollózott gyűjteményünkből. A tőlem megszokott módon variáltam a hozzávalók mennyiségén a saját szájízünkhöz igazítva. Igazi ízkavalkád, a dió, a fahéj, a vanília és a citrom egész jól kijönnek egymással. Kellemes habos sütemény, egy délutáni traccspartyhoz vagy vasárnapi ebéd után igazi élvezet! :)