r
Nosalty Logó

Diós-vaníliás szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Diós-vaníliás szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz és a díszítéshez

Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz és a díszítéshez

Összesen 5637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz és a díszítéshez

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    399.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    1731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4494.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1212 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.5 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2132 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 5637 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához szétválasztjuk a 3 tojást, és a tojássárgájából, a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót, a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük.
  4. A krémhez a tejből és a pudingporból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliát és a puha vajat.
  5. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük. A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
  6. A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot kemény habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a citrom reszelt héját is hozzákeverjük.
  7. A tojáshabot a vaníliakrém tetejére kenjük, és reszelt csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 29x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 764
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 58
  • Össznézettség: 79689
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb nagyon finom sütiszelet, szintén a régi újságokból kiollózott gyűjteményünkből. A tőlem megszokott módon variáltam a hozzávalók mennyiségén a saját szájízünkhöz igazítva. Igazi ízkavalkád, a dió, a fahéj, a vanília és a citrom egész jól kijönnek egymással. Kellemes habos sütemény, egy délutáni traccspartyhoz vagy vasárnapi ebéd után igazi élvezet! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tojáshabhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...