Diós - szőlős rakott tészta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1001
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
500g szőlő331 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
500g tészta1855 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
222 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
6005
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
22.2g szőlő15 kcal
-
8.9g dió58 kcal
-
8.9g porcukor34 kcal
-
22.2g tészta82 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
-
12.2g tojás15 kcal
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.8g vaníliás cukor7 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
8.9g tejföl18 kcal
-
3.5g sárgabaracklekvár10 kcal
-
1g mazsola3 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
Összesen
267
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 893.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 411 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 159.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
1001
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.8 g
Zsír
-
Összesen 245.6 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 114 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5358.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 448 mg
-
Kálcium 779 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 2464 mg
-
Nátrium 898 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 828 g
-
Cukor 396 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 957.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1556 micro
-
Kolin: 954 mg
-
Retinol - A vitamin: 1030 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 528 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1680 micro
Összesen
6005
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg porcukor
-
5 db tojás
-
4 db tojásfehérje
-
2 csipet só
-
4 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tejföl
-
4 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A szőlőt megmossuk, leszemezzük és kimagozzuk. (Ha teszünk bele mazsolát, akkor azt meleg vízbe áztatjuk.)
- Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni és olvasztott vajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.
- Atojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval majd apránként hozzáadott porcukorral (5 dkg) kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük 5 dkg porcukorral, vaníliás cukorral, citrom héjjal és a tejföllel. A tésztát összekeverjük a tojássárgás masszával, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőedénybe simítjuk a tészta egyharmadát, majd megszórjuk a cukros dióval, aztán megint tészta következik, majd a szőlő, és végül megint tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 40-45 percig enyhe pirulásig sütjük.
- A 4 tojásfehérjét pici sóval keményhabbá verjük, apránként hozzáadjuk az 5 dkg porcukrot is, majd ha kész, lazán belekeverjük a sárgabarack lekvárt, és a megsülttészta tetejére simítjuk a habot, kanálháttal kissé meg is cifrázhatjuk, és további 12-15 percig visszatesszük a sütőbe.
- Tálalás előtt 10-15 percig pihentetjük, majd szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5961
- Feltöltés dátuma: 2011. október 27.
Ajánló
Én ha rakott tésztát készítek, akár édes, vagy sós változatban általában megnézem, hogy milyen tésztáim vannak darabban, és azokat használom fel, mert ebben nem látszik, hogy éppen szarvacska, fodros kocka vagy metélt tészta van benne. Sok bontott csomag szokott maradni a spájzban, amik már egy köretre nem elegendőek, így ilyenkor ezeket használom fel. Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
A Nők Lapjában találtam ezt a Lajos Mari receptet, megtetszett, és el is készítettem. Igaz, én úgy csináltam, hogy felét mákkal, felét dióval. Nagyon érdekes ízt ad a hab a tetején, hogy baracklekvár van belekeverve.