r
Nosalty Logó

Diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4951 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 621 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5802.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    685.3 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1038 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 4951 kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük fel kemény habbá.
  2. A tojás sárgáját robotgép segítségével keverjük ki az enyhén megolvasztott vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, és a tej egy részét. Mehet bele a dió is, és a maradék tej. A masszát jól keverjük össze, majd a tésztába lágyan keverjük bele a tojásfehérje habot.
  4. A sütőt 170 fokra melegítsük elő. A tésztát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170° C fokon légkeverésen 25-30 percig süssük. Egy fogvájóval ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.
  5. Amikor a tészta kihűlt, borítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk vissza az aljára, majd vízszintes irányban szeljük ketté a sütit.
  6. Baracklekvárral kenjük meg, majd szeleteljük fel és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 823
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 139055
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 12.

Ajánló

A dió helyett készíthető mogyoróval is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept, amit pár hete elővettem, a nagymamámtól származik. Az elmúlt két hétvégén ezt sütöttem a vendégeimnek, és mind egy szálig elfogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...