r
Nosalty Logó

Diós-ricottás torta liszt nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cukroskata
Diós-ricottás torta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 3253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5253.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1385 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2257 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1263 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1220 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    473 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 3253 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik.
  3. Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot.
  4. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát.
  5. Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23164
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 19.

Ajánló

Délutáni kávé mellé remek sütemény. Kínálhatjuk narancslekvárral, de nélküle is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
cukroskata 25 recept

Az alaprecept Jamie Olivertől származik. Én mandula helyett dióval csináltam, mert az volt otthon, és lisztet egyáltalán nem tettem bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...