Diós-ricottás torta liszt nélkül
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
cukroskata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
545
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 33% Zsír
Összesen
3253
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 47.9 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 148 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 875.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 376 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
545
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.4 g
Zsír
-
Összesen 287.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 125 g
-
Koleszterin 889 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5253.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 1385 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 2257 mg
-
Nátrium 991 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 380.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1263 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 144 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 336 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 1220 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 831 micro
Összesen
3253
kcal
- 9% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 33% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 234 mg
-
Nátrium 103 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 127 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik.
- Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot.
- Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát.
- Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 23164
- Feltöltés dátuma: 2009. június 19.
Ajánló
Délutáni kávé mellé remek sütemény. Kínálhatjuk narancslekvárral, de nélküle is nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
cukroskata
25 recept
Az alaprecept Jamie Olivertől származik. Én mandula helyett dióval csináltam, mert az volt otthon, és lisztet egyáltalán nem tettem bele.