r
Nosalty Logó

Diós rakottas sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabimami58
Diós rakottas sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

1685
Kalória
30.8g
Fehérje
222.2g
Szénhidrátok
74.3g
Zsír
66.8g
Víz
262g
Koleszterin
7.1g
Rost
116.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Összesen 1685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Összesen 8427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokikrémhez

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1475.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.9 g

Zsír

  • Összesen
    371.6 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    1310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7377.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1867 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    2928 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1110.8 g
  • Cukor
    585 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2099 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1370 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 8427 kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét habosra verjük a cukorral, majd lassan beleadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet és a diót.
  2. Majd egy közepes enyhén zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Mikor megsült, ebben hagyjuk kihűlni, és ebben töltjük is.
  4. A pudingot a tejjel sűrűre főzzük. A tojássárgáját 10 dkg cukorral fehéredésig keverjük, majd a kihűlt pudinghoz lassan hozzáadjuk.
  5. A margarint a maradék cukorral habosra keverjük, és felét a sárga masszához adjuk, ezt simára keverjük.
  6. Csokis krém: a pudingot tejjel sűrűre főzzük, és belekeverjük az olvasztott csokoládét, ezt jól felfőzzük sűrűre, és hűlni hagyjuk, majd a maradék margarinnal simára keverjük.
  7. A tepsiben kihűlt tésztát megkenjük az összes sárga krémmel, ezután befedjük a háztartási keksszel, majd erre egyenletesen elsimítjuk a csokoládés krémet, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
  8. Hideg helyen tároljuk, és másnap vizes késsel kockára szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Amikor elkezdtem készíteni ezt a régen kapott receptet, arra gondoltam, vajon milyen sikere lesz. Csak ajánlani tudom mindenkinek, mert nagyon finom és kiadós. Hamar el is fogyott, azt kérdezték, Mama van még belőle? Ugye holnap is ilyet sütsz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!