r
Nosalty Logó

Diós-pudingos habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
galina
Diós-pudingos habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 5426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 5426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 tojásból süssünk piskótát, az összeállítás előtt 2-3 órán át hagyjuk kihűlni.
  2. Habcsók: a tojásfehérjét kicsit megsózzuk, félig felverjük, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és egy citrom kicsavart levét, és utána nagyon keményre verjük. Nyomózsákból magas, kör alakú formákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 100 fokos sütőben kb 1-1,5 órát sütjük, a sütés vége előtt kinyitjuk a sütő ajtaját, és úgy szárítjuk.
  4. Készítsük el a krémet: megfőzzük a vaníliás pudingot, hagyjuk kihűlni, utána hozzáadjuk a margarint, és verjünk krémet belőle. A krémet kétfelé osztjuk, egy a habcsóknak és a másik fele a kakaóhoz.
  5. Vágjuk a piskótát 2 felé, a második fele piskótát kis darabokra vágjuk, öntsük hozzá a kakaós krémet. Összekeverjük, végül adunk hozzá diót.
  6. Piskótalapra kenjük a kakaós krémet, utána a szélén kezdjük el rakni a habcsókot úgy, mint a sakktábla, minden habcsókot kenjünk meg krémmel, úgy haladjunk felfelé, mint a piramis.
  7. Felolvasztjuk a csokit és meglocsoljuk a habcsókot, majd szórunk rá pirított diót.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9653
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
galina 1 recept

Nagyon ízletes és édes sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...