r
Nosalty Logó

Diós-pudingos habcsóktorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
galina
Diós-pudingos habcsóktorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

677
Kalória
12.2g
Fehérje
82.5g
Szénhidrátok
34.3g
Zsír
48.5g
Víz
143.8g
Koleszterin
2.1g
Rost
55g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 5426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 677 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 5426 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 tojásból süssünk piskótát, az összeállítás előtt 2-3 órán át hagyjuk kihűlni.
  2. Habcsók: a tojásfehérjét kicsit megsózzuk, félig felverjük, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és egy citrom kicsavart levét, és utána nagyon keményre verjük. Nyomózsákból magas, kör alakú formákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 100 fokos sütőben kb 1-1,5 órát sütjük, a sütés vége előtt kinyitjuk a sütő ajtaját, és úgy szárítjuk.
  4. Készítsük el a krémet: megfőzzük a vaníliás pudingot, hagyjuk kihűlni, utána hozzáadjuk a margarint, és verjünk krémet belőle. A krémet kétfelé osztjuk, egy a habcsóknak és a másik fele a kakaóhoz.
  5. Vágjuk a piskótát 2 felé, a második fele piskótát kis darabokra vágjuk, öntsük hozzá a kakaós krémet. Összekeverjük, végül adunk hozzá diót.
  6. Piskótalapra kenjük a kakaós krémet, utána a szélén kezdjük el rakni a habcsókot úgy, mint a sakktábla, minden habcsókot kenjünk meg krémmel, úgy haladjunk felfelé, mint a piramis.
  7. Felolvasztjuk a csokit és meglocsoljuk a habcsókot, majd szórunk rá pirított diót.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 240 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Tepsi mérete: 24

Nagyon ízletes és édes sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!