r
Nosalty Logó

Diós preckedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wagensommer Alexandra
Diós preckedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    889.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 955 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    333 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5338.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    2449 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.7 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    591 micro
Összesen 5739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 463 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, puha margarint és jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, belereszeljük a citrom héját. Beleütünk 1 egész tojást, 1 tojássárgáját.
  2. Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Ne legyen túl kemény, akkor jó, ha nem ragad a tál falához. Ha szükséges, kis tejföllel lazíthatunk rajta.
  3. Egy órára hűtőbe tesszük, kinyújtjuk 0. 5 cm vastagra, és tetszőleges formákkal kiszúrjuk. A diót darabosra aprítjuk, összekeverjük a kristálycukorral. A tésztákat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, és belefordítjuk a cukros diós keverékbe.
  4. Ezek után tepsibe rakjuk a diós felével felfelé. Sütőpapírt tehetünk a tepsibe. Előmelegített sütőben 180 C fokon világos színűre sütjük 15-20 perc alatt. Vigyázzunk, ne süssük túl!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 381
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós preckedli
Wagensommer Alexandra 91 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...