r
Nosalty Logó

Diós pite Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Diós pite Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 384 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    109.8 g

Zsír

  • Összesen
    364 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6319.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1554 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.5 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2276 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2141 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 7276 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 384 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe keverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a margarint, és a többi hozzávalóval könnyen nyújtható tésztát készítünk.
  2. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyik lapot kikent-kilisztezett tepsibe tesszük. Alaposan megkenjük a lekvárral. Erre simítjuk a tölteléket. Erre kerül a kinyújtott másik lap. (A töltelék elég puha, így a tésztát nem könnyű a tetejére tenni. Ha már rátettük, nem mozgatható. Én a kinyújtott lapot meglisztezem, nyújtófára tekerem, és a nyújtófáról gördítem rá a töltelékre vigyázva, hogy a töltelék széle is be legyen takarva.)
  3. A tészta tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt pirulásig sütjük.

A töltelékhez

  1. A réteslisztbe keverjük a sütőport.
  2. A porcukrot kikeverjük a puha margarinnal, hozzáadjuk a darált diót, a tejet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük a liszttel.
  3. Legvégül a habbá vert tojásfehérjéket keverjük bele lazán.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 6103
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.

Ajánló

A porcukor nálam porított cukrot jelent. Kávédarálóban a kristálycukrot pillanatok alatt porcukorrá lehet darálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám régi receptje, ami szintén úgy járt, mint sok más társa: mindig csak átlapoztam. "A tavalyi diót most már el kéne használni"-alapon aztán nemrég megkerestem, és elkészítettem. Aztán még egyszer. És még egyszer, és azóta sokszor. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...