Diós pite Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
10g tejföl20 kcal
A töltelékhez
-
33g dió218 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
33g tej19 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
23g rétesliszt85 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
27g lekvár/ dzsem74 kcal
Összesen
1214
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
60g tejföl119 kcal
A töltelékhez
-
200g dió1308 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
200g tej112 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
140g rétesliszt510 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
160g lekvár/ dzsem445 kcal
Összesen
7276
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
7.9g margarin57 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
3.2g tejföl6 kcal
A töltelékhez
-
10.6g dió69 kcal
-
10.6g porcukor41 kcal
-
5.3g margarin38 kcal
-
10.6g tej6 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
7.4g rétesliszt27 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
4.2g tojásfehérje2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8.4g lekvár/ dzsem23 kcal
Összesen
384
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1053.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 215 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.9 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1214
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 109.8 g
Zsír
-
Összesen 364 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 159 g
-
Koleszterin 469 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6319.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 239 mg
-
Kálcium 1554 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 471 mg
-
Foszfor 2722 mg
-
Nátrium 1292 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 917.5 g
-
Cukor 445 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 300.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2276 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 422 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 2141 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1599 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 556 micro
Összesen
7276
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
384
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
15 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 db tojássárgája
-
3 ek tejföl
A töltelékhez
-
20 dkg dió
-
20 dkg porcukor
-
10 dkg margarin
-
2 dl tej
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
14 dkg rétesliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 db tojásfehérje
-
1 kávéskanál fahéj
-
8 ek lekvár/ dzsem
Elkészítés
A tésztához
- A lisztbe keverjük a sütőport, elmorzsoljuk benne a margarint, és a többi hozzávalóval könnyen nyújtható tésztát készítünk.
- A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk, és az egyik lapot kikent-kilisztezett tepsibe tesszük. Alaposan megkenjük a lekvárral. Erre simítjuk a tölteléket. Erre kerül a kinyújtott másik lap. (A töltelék elég puha, így a tésztát nem könnyű a tetejére tenni. Ha már rátettük, nem mozgatható. Én a kinyújtott lapot meglisztezem, nyújtófára tekerem, és a nyújtófáról gördítem rá a töltelékre vigyázva, hogy a töltelék széle is be legyen takarva.)
- A tészta tetejét megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180°C-on fél óra alatt pirulásig sütjük.
A töltelékhez
- A réteslisztbe keverjük a sütőport.
- A porcukrot kikeverjük a puha margarinnal, hozzáadjuk a darált diót, a tejet, a citromhéjat és a fahéjat. Összekeverjük a liszttel.
- Legvégül a habbá vert tojásfehérjéket keverjük bele lazán.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 143
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 6074
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 17.
Ajánló
A porcukor nálam porított cukrot jelent. Kávédarálóban a kristálycukrot pillanatok alatt porcukorrá lehet darálni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Anyukám régi receptje, ami szintén úgy járt, mint sok más társa: mindig csak átlapoztam. "A tavalyi diót most már el kéne használni"-alapon aztán nemrég megkerestem, és elkészítettem. Aztán még egyszer. És még egyszer, és azóta sokszor. :)