r
Nosalty Logó

Diós palacsintatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Diós palacsintatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

14 palacsintához

A töltelékhez

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

14 palacsintához

A töltelékhez

Összesen 6746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

14 palacsintához

A töltelékhez

Összesen 285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.4 g

Zsír

  • Összesen
    387.4 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    897 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5300.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1422 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    848 mg
  • Foszfor
    2044 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.6 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    562 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1077 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 6746 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

14 palacsintához

A töltelékhez

Elkészítés

14 palacsintához

  1. A hozzávalókból kikeverjük a csomómentes tésztát, félórán át hagyjuk pihenni, aztán kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez

  1. A tejszín felét felmelegítjük forráspontig, levesszük a tűzről, beledobjuk a darabokra tördelt csokoládét, simára keverjük, kihűtjük. A többi tejszínből habot verünk, háromnegyedét a csokikrémhez adjuk.
  2. A dióból félreteszünk félpohárnyit, a többit ledaráljuk, és a cukorral meg a tejjel sűrű krémet főzünk belőle. Közben kevergetjük, nehogy lesüljön.
  3. Előveszünk egy kapcsos tortaformát, az aljába fektetünk egy palacsintát, megkenjük áfonyadzsemmel, erre újabb palacsinta kerül, amin elterítünk egy kanál diókrémet, erre rákerül még egy áfonyadzsemmel megkent palacsinta és egy csokikrémes palacsinta is.
  4. A következő 6 palacsintát csokikrémmel töltjük meg, és a szokásos módon feltekerjük. Ezeket a tekercseket a formába kanyarítjuk úgy, hogy csigavonalban befedjék az alsó palacsintákat. Elkenjük rajtuk a félretett tejszínhabot, aztán ismét lapjával fektetjük egymásra a következő palacsintákat, diókrémmel és áfonyadzsemmel megkenve, amíg minden palacsinta elfogy.
  5. A tortaformát folpackkal lefedjük, és hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy megdermedjen a krém, összeálljon a torta.
  6. A maradék csokikrémet is a hűtőbe tesszük, és tálalás előtt, amikor kivesszük a tortát a hűtőből, körben bevonjuk a krémmel. Egy habkártyával a legkönnyebb elsimítani a krémet a tortán. A félretett diót durvára vágjuk, és megszórjuk vele a tortát. Éles, vékony pengéjű késsel szépen lehet szeletelni.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7827
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós palacsintatorta
Csutak Enikő 82 recept

A palacsintát nem lehet nem szeretni, hiszen annyiféleképpen tölthetjük meg a kisült, könnyű tésztalapokat, hogy mindenki megtalálja a saját kedvencét.  De ha azt hiszik, már nem lehet rajta újítani, tévednek, mert ez a palacsintatorta valódi különlegesség. A palacsintatorta Gundel-palacsinta ihletésű, én pedig a receptet illetően, a Praktika magazinból inspirálódtam.

Hozzávalók

14 palacsintához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...