r
Nosalty Logó

Diós nyúl

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Diós nyúl
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4005 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1107.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 669 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    334.1 g

Zsír

  • Összesen
    250.9 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1050 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6642.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    4052 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    108 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2430 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2525 micro
Összesen 4005 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egész nyulat feldaraboljuk, kb. 6 dekás darabokra, majd sózzuk. Felhevített vajon pár perc alatt átpirítjuk a nyúldarabokat.
  2. A nyúlhúst a zsiradékkal együtt egy jénai tálba (vagy tepsibe) helyezzük, hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a szemes és a szegfűborsot, a fokhagymagerezdeket, és teszünk hozzá egy kevés vizet (1dl) is, majd letakarjuk alufóliával.
  3. A sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük kis lángon, figyelve arra, hogy ne párologjon el túlságosan a hús alól a lé. Amennyiben ez megtörténne, pótoljuk opcionálisan borral vagy vízzel.
  4. Ha megpuhult a nyúlhús, megvárjuk, amíg meghűl, majd lefejtjük a húst a csontokról. A nagyobb húsdarabokat még apríthatjuk, hogy falatnyi nagyságúak legyenek.
  5. A pecsenyelét leszűrjük egy kis lábosba, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Beleszórjuk az apróra vágott diót és az őrölt fűszereket (fekete bors, szerecsendió), és pár perc alatt kis lángon besűrítjük.
  6. A nyúlhús-darabokat visszahelyezzük a jénai tálba, majd leöntjük a tejszínes-diós mártással, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt pár percre betoljuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1124
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 07.

Ajánló

Különféle körettel fogyasztható, rizzsel, tört krumplival, zöld salátával vagy vajon pirított polentával, knédlivel. Száraz, fehérborral kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós nyúl
giuliettalupa 82 recept

Régen sok nyulat tartottunk, így gyakran került az asztalunkra nyúlhús. Nagyon egészséges, könnyű ételek készíthetők belőle. A klasszikus vadas mellett a család nagy kedvence a diós nyúl, amelynek a receptjére egy orosz szakácskönyvben bukkantam még évekkel ezelőtt, és azóta sokszor elkészítettem. Egyszerű a receptje, mégis nagyon különleges, izgalmas az ízvilága. Különféle körettel tálalható, de talán a legfinomabb vajon pirított polentával vagy knédlivel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...