Diós nyúl
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
250g nyúlhús340 kcal
-
25g dió164 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
42g fehérbor34 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
42g főzőtejszín55 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
669
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1500g nyúlhús2040 kcal
-
150g dió981 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4005
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
65.5g nyúlhús89 kcal
-
6.6g dió43 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
10.9g fehérbor9 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
-
0.7g étkezési keményítő2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
175
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.7 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 175 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1107.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 264.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 125 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 421 micro
Összesen
669
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 334.1 g
Zsír
-
Összesen 250.9 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 1050 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6642.6 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 373 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 601 mg
-
Foszfor 4052 mg
-
Nátrium 817 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1589.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 108 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 752 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 112 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 351 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 573 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2430 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2525 micro
Összesen
4005
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
175
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg vaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk szegfűbors
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az egész nyulat feldaraboljuk, kb. 6 dekás darabokra, majd sózzuk. Felhevített vajon pár perc alatt átpirítjuk a nyúldarabokat.
- A nyúlhúst a zsiradékkal együtt egy jénai tálba (vagy tepsibe) helyezzük, hozzáöntjük a fehérbort, beleszórjuk a szemes és a szegfűborsot, a fokhagymagerezdeket, és teszünk hozzá egy kevés vizet (1dl) is, majd letakarjuk alufóliával.
- A sütőbe toljuk, és kb. 50 percig sütjük kis lángon, figyelve arra, hogy ne párologjon el túlságosan a hús alól a lé. Amennyiben ez megtörténne, pótoljuk opcionálisan borral vagy vízzel.
- Ha megpuhult a nyúlhús, megvárjuk, amíg meghűl, majd lefejtjük a húst a csontokról. A nagyobb húsdarabokat még apríthatjuk, hogy falatnyi nagyságúak legyenek.
- A pecsenyelét leszűrjük egy kis lábosba, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és csomómentesre keverjük benne a keményítőt. Beleszórjuk az apróra vágott diót és az őrölt fűszereket (fekete bors, szerecsendió), és pár perc alatt kis lángon besűrítjük.
- A nyúlhús-darabokat visszahelyezzük a jénai tálba, majd leöntjük a tejszínes-diós mártással, meglocsoljuk egy kevés citromlével, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tálalás előtt pár percre betoljuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1124
- Feltöltés dátuma: 2020. január 07.
Ajánló
Különféle körettel fogyasztható, rizzsel, tört krumplival, zöld salátával vagy vajon pirított polentával, knédlivel. Száraz, fehérborral kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Régen sok nyulat tartottunk, így gyakran került az asztalunkra nyúlhús. Nagyon egészséges, könnyű ételek készíthetők belőle. A klasszikus vadas mellett a család nagy kedvence a diós nyúl, amelynek a receptjére egy orosz szakácskönyvben bukkantam még évekkel ezelőtt, és azóta sokszor elkészítettem. Egyszerű a receptje, mégis nagyon különleges, izgalmas az ízvilága. Különféle körettel tálalható, de talán a legfinomabb vajon pirított polentával vagy knédlivel.