r
Nosalty Logó

Diós napraforgó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Diós napraforgó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az édes töltelékhez

Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az édes töltelékhez

Összesen 3991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az édes töltelékhez

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    2564 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 3991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az édes töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat kézzel vagy kenyérsütő gépben összeállítjuk.
  2. Duplájára kelesztjük, majd négy egyenlő részre vágjuk. (2 db napraforgóhoz elég)
  3. Az első tésztából 28-30 cm átmérőjű kört nyújtunk. Könnyebb, ha egyenesen a sütőlemezen rakjuk össze, a tészta lágysága miatt.
  4. Elsímítjuk rajta a diótölteléket, a tészta szélén 1 cm körben üres marad.
  5. Kinyújtjuk a második tésztánkat, és a töltelék tetejére helyezzük, pontosan fedjék egymást.
  6. Egy poharat lisztbe mártunk, középre kört nyomunk úgy, hogy a tészta ki ne szakadjon!
  7. A pohárral nyomott kör szélétől 1 cm-re, pizzavágóval 12-13 bevágást ejtünk. Mintha napocskát rajzolnánk. Minden csíkot, körbe haladva 2x, 3x megtekerünk.
  8. 30 perc pihentetés után tojással megkenjük.
  9. Közepét mákkal megszórjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, szép rózsaszínűre sütjük, porcukorral meghinthető, de anélkül is mutatós.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6929
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

Finom, félédes deszertbort ajánlok hozzá, de frissen főzött gyümölcstea is lehet a kísérője.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós napraforgó
Olaszné Anci 191 recept

Ezt a receptet Limara  oldalán találtam, én az édes változatot készítettem el először, de biztos nem utoljára! Nem sikerült olyan szépre, mint Limarának, de mentségemre szolgáljon, hogy ez volt az első. Kíváncsi lettem a sós változatára is. A gyerekeimnél sikert aratott.

Hozzávalók

A tésztához

Az édes töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...