r
Nosalty Logó

Diós napraforgó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Olaszné Anci
Diós napraforgó
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az édes töltelékhez

998
Kalória
26.1g
Fehérje
126.2g
Szénhidrátok
45.3g
Zsír
117g
Víz
94.9g
Koleszterin
7.9g
Rost
23.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az édes töltelékhez

Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az édes töltelékhez

Összesen 3991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

Az édes töltelékhez

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    117 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 998 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    753 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    2564 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    467.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 3991 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat kézzel vagy kenyérsütő gépben összeállítjuk.
  2. Duplájára kelesztjük, majd négy egyenlő részre vágjuk. (2 db napraforgóhoz elég)
  3. Az első tésztából 28-30 cm átmérőjű kört nyújtunk. Könnyebb, ha egyenesen a sütőlemezen rakjuk össze, a tészta lágysága miatt.
  4. Elsímítjuk rajta a diótölteléket, a tészta szélén 1 cm körben üres marad.
  5. Kinyújtjuk a második tésztánkat, és a töltelék tetejére helyezzük, pontosan fedjék egymást.
  6. Egy poharat lisztbe mártunk, középre kört nyomunk úgy, hogy a tészta ki ne szakadjon!
  7. A pohárral nyomott kör szélétől 1 cm-re, pizzavágóval 12-13 bevágást ejtünk. Mintha napocskát rajzolnánk. Minden csíkot, körbe haladva 2x, 3x megtekerünk.
  8. 30 perc pihentetés után tojással megkenjük.
  9. Közepét mákkal megszórjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk, szép rózsaszínűre sütjük, porcukorral meghinthető, de anélkül is mutatós.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a receptet Limara  oldalán találtam, én az édes változatot készítettem el először, de biztos nem utoljára! Nem sikerült olyan szépre, mint Limarának, de mentségemre szolgáljon, hogy ez volt az első. Kíváncsi lettem a sós változatára is. A gyerekeimnél sikert aratott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!