r
Nosalty Logó

Diós-mézes vaníliás krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Diós-mézes vaníliás krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 1197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 7174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    618 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 1197 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    414.6 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3707.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1284 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    787.4 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 7174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz.
  2. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával összekeverjük. Még forrón belekeverjük a lisztes diót. Összedolgozzuk.
  3. 4 cipót formálunk, lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretűre a lapokat. (Az összeállításnál, ha ragadna a tészta, akkor még egy kis lisztet adjunk hozzá.) Kb. 5 perc alatt egyenként megsütjük egy kivajazott, 20×30 cm-es tepsi hátoldalán.
  4. A krémhez a pudingporokat kevés tejjel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és a cukrot is, és sűrűre felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat a krémmel megtöltjük, és csokimázzal bevonjuk a tetejét.
  5. A kétféle csokoládét darabokra törjük, a vajjal, étolajjal mikróban felolvasztjuk. Utána simára keverjük. Legalább 5-6 óra kell, hogy összepuhuljon, de legjobb egy éjszakát pihentetni hűvös helyen vagy hűtőben.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 49413
  • Feltöltés dátuma: 2018. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Hétvégére sütöttem, nagyon finom süti. Érdemes kipróbálni. Másnap szeleteljük.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...