r
Nosalty Logó

Diós-meggyes egyszerű kevert lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós-meggyes egyszerű kevert lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.5 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6082.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1486 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2551 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    544.2 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2769 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4268 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 5583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd a puha margarinnal, a liszttel, darált dióval, a sütőporral, aromával és a tejjel simára keverjük az egészet.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszába.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (kb. 35x22 cm), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a magozott meggyet, és a süteményt előmelegített sütőbe toljuk.
  4. 180 fokon, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Kihűlve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9623
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 11.

Ajánló

Aki még édesebben szereti, szórja meg porcukorral! Talán lehet több a dió-liszt aránya, mert a darált dió elvész a tésztában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ugye milyen finom gyümölcs a meggy??? Pláne, ha van kedvünk még készíteni is belőle valamit! Egyszerűnek mondható, kevert tészta, amiben ez a sok finomság jól harmonizál egymással. Vigyázat! - hamar elfogy....... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...