r
Nosalty Logó

Diós-mazsolás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mazsolás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3701 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 957 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    691 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.4 g
  • Cukor
    549 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22209 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 5744 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    549 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy magas falú formát kivajazunk, kilisztezünk.
  3. A tojásokat a cukorral felverjük.
  4. Hozzáadjuk az olajat,a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a mazsolátés a diót.
  5. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel ésa szodabikarbónával, és több részletbenaz előzőekhezkeverjük.
  6. Tepsibe tesszük, és kb. 70 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  7. Megvárjuk, míg kihül.
  8. A tetejére a sajtkrémet elkészítjük:Habosra keverjüka krémsajtot és a vajat.
  9. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a cukrot és a narancs lereszelt héját.
  10. Elsimítjuk a kihűlt süteményen.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 42685
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem kolléganőjétől kaptuk ezt a remek receptet. Kizárólag a nagyon édes ízek kedvelőinek ajánlom. Sajtkrém nélkül is nagyon finom, és úgy nem annyira édes.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...