r
Nosalty Logó

Diós marlenka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Diós marlenka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 1692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 13540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.6 g

Zsír

  • Összesen
    90.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1692 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.9 g

Zsír

  • Összesen
    720.5 g
  • Telített zsírsav
    312 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    177 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    193 g
  • Koleszterin
    3062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11537 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    554 mg
  • Kálcium
    3243 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1002 mg
  • Foszfor
    5168 mg
  • Nátrium
    1486 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1584.3 g
  • Cukor
    894 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    652.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4401 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    428 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    911 micro
  • Kolin:
    2460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4321 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2252 micro
Összesen 13540 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 412 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

  • 10 dkg dió (durvára vágott)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához egy lábasban felmelegítjük a vajat, a mézet és a cukrot. Ha összeolvadtak, hozzáadjuk a szódabikarbónát és az ecetet. Felhabzik, de ne aggódjunk, ez így van jól.
  2. Folyamatos kevergetés mellett, 5-8 percig főzzük, míg szép, narancssárgás színe lesz. Ha nem keverjük, nagyon megnő a térfogata, és kifuthat, szóval ne hagyjuk magára.
  3. Ha már erőteljesen narancssárga, vegyük le a tűzről, tegyük félre, míg lehűl. Pár percenként keverjük át, mert a kémiai reakció miatt még ilyenkor is képes megnőni. Közben sötétedni fog, mire felhasználjuk, egészen sötét, olvadt csoki színe lesz (csak addig hűtsük, míg a tojás nem csapódik ki mellette. Ha túl hideg lesz, összeáll).
  4. A karamellás szószt adjuk hozzá a liszthez és a tojáshoz, keverjük össze, dolgozzuk ki alaposan. Ha nagyon kemény lenne, adjunk hozzá egy fél deci tejet.
  5. A tésztát tegyük gyúródeszkára, pofozgassuk téglalap alakúra, majd vágjuk 6 részre. Fontos, hogy ugyanakkora darabokat kapjunk, a biztonság kedvéért le is mérhetjük.
  6. Vágjunk ki egy 24x35 cm-es sütőpapírt. Egy másik sütőpapírra tegyük a tésztát, kicsit nyújtsuk ki sodrófával, majd tegyük rá a kivágott, 24x35 cm-es darabot, és nyújtsuk pont akkorára.
  7. Az alsó sütőpapírral együtt tegyük 180 fokos sütőbe 5 percre, majd vegyük ki, és rácson hagyjuk kihűlni. (A tészta akkor lesz jó, ha, mikor kivesszük, még egy picit puha, majd hűlés közben, a levegőn fog megkeményedni).
  8. Tegyünk így a maradék 5 lappal is.

A krémhez

  1. Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a krémet.
  2. Egy lábasba öntjük a sűrített tejet, majd azonnal adjuk hozzá a tojást, és keverjük el, majd folyamatos keverés közben főzzük 5 percig. vegyük le, várjuk meg, míg egy kicsit hűl, adjuk hozzá a mézet és a vajat, keverjük ki, míg a vaj teljesen felolvad.
  3. Keverjük hozzá a darált diót.
  4. Kenjünk meg egy lapot krémmel, tegyünk rá másik lapot, kenjük meg azt is, és folytassuk, míg el nem fogy a lap. Az utolsó lap tetejére is kerüljön krém.

A szóráshoz

  1. A tetejére szórjuk a durvára vágott diót, majd óvatosan takarjuk le, és tegyük a hűtőbe legalább 12 órára (többre lehet, kevesebbre nem).
  2. Mielőtt felvágjuk, hagyjuk 30-40 percig szobahőmérsékleten kiengedni. Vágjuk háromszögekre tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 531
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 44455
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem olcsó, nem könnyű, és elképesztő sok kalória van benne. De aki valaha elkészíti vagy megkóstolja ezt a házi diós marlenkát, egészen biztos, hogy függő lesz. Mint minden soklapos süti, ez is precizitást kíván, de ha betartjuk a szabályokat, akkor nem fogunk mellényúlni, az eredményért pedig minden vendég borzasztó hálás lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...