r
Nosalty Logó

Diós-mandulakrémes csokikorongok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós-mandulakrémes csokikorongok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.5 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    718 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1457 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.9 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2462.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795 g
  • Cukor
    483 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    159.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4309 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2109 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 8730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 511 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, vajat, cukrot, és a diót munkalapon sima tésztává gyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percig hidegre tesszük.
  2. A tésztát lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd kb. 5 cm-es átmérőjű korongokat szúrunk ki.
  3. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákeverjük a kakaót, tojássárgáját és a mandulaaromát. 2-2-t korongot összeragasztunk a krémmel.
  6. A glazúrhoz a cukort a tejjel és a kakaóval sűrűre főzzük, majd hozzákeverjük a vajat.
  7. Az aprósütemények felső felét belemártogatjuk a glazúrba, majd az oldalát darált dióba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7825
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi családi recept, amely egy megsárgult lapon került elő a húsvét előtti rendezgetéskor. Nem tudom miért nevezik ezt a süteményt Sarah Bernhardt-nak, de az tény, hogy nagyon finom és persze mutatós. Ebből az adagból kb. 44 sütemény lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...