Diós-mákos darálós keksz
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
Diós keksz
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g dió82 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
11g vaj78 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Mákos keksz
-
25g finomliszt91 kcal
-
13g mák66 kcal
-
11g porcukor42 kcal
-
11g vaj78 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
3 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
Diós keksz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g dió981 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Mákos keksz
-
300g finomliszt1092 kcal
-
150g mák788 kcal
-
130g porcukor503 kcal
-
130g vaj932 kcal
-
9g sütőpor5 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
Diós keksz
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
8.8g dió58 kcal
-
7.6g porcukor30 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Mákos keksz
-
17.6g finomliszt64 kcal
-
8.8g mák46 kcal
-
7.6g porcukor30 kcal
-
7.6g vaj55 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.4g narancshéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 327 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 392 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.7 g
Zsír
-
Összesen 395.4 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 1279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11722.5 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 295 mg
-
Kálcium 3929 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 929 mg
-
Foszfor 4707 mg
-
Nátrium 1782 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 811.4 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 295.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2093 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 753 mg
-
Retinol - A vitamin: 2054 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1097 micro
- 9% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 688.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 105 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Hozzávalók
Diós keksz
-
30 dkg finomliszt
-
15 dkg dió
-
13 dkg porcukor
-
13 dkg vaj
-
9 g sütőpor
-
2 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 kávéskanál fahéj
Mákos keksz
-
30 dkg finomliszt
-
13 dkg porcukor
-
13 dkg vaj
-
9 g sütőpor
-
2 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
0.5 kávéskanál fahéj
Elkészítés
Diós keksz
- A sütőt kapcsoljuk be alsó-felső sütésen 200°C-ra.
- A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Üssük bele a tojásokat a halom közepébe, és kockázzuk bele a vajat. Az egészet gyúrjuk össze homogén, rugalmas tésztává. (Ha túlságosan meglágyulna a kézmelegünktől, tegyük rövid időre a hűtőbe, hogy a vaj újra visszaszilárduljon).
- A húsdaráló elejére szereljük fel a süti előtétet.
- Daráljuk le a tésztát, 5-7 centis rudakat csípjünk le a kitekert tésztacsíkból.
- A kekszcsíkokat tegyük sütőpapíros tepsire, és 10-12 perc alatt süssük őket aranybarnára.
Mákos keksz
- A lisztet szitáljuk egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a darált mákot, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Üssük bele a tojásokat a halom közepébe, és kockázzuk bele a vajat. Az egészet gyúrjuk össze homogén, rugalmas tésztává. (Ugyanúgy, mint a diós tésztánál tettük.)
- Daráljuk le a tésztát, 5-7 centis rudakat csípjünk le a kitekert tésztacsíkból.
- A kekszcsíkokat tegyük sütőpapíros tepsire, és 10-12 perc alatt süssük őket aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 6490
- Feltöltés dátuma: 2013. december 07.
Ajánló
Gyorsan elkészíthető, olcsó, finom és igazi karácsony ízű, -illatú aprósütemény magunknak az adventi estékre, vagy a hirtelen jött vendégeknek is kínálhatjuk. (Dobozban nagyon sokáig eltartható.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gyerekkoromban nagyon sok időt töltöttem a nagymamánál. A legemlékezetesebb az volt, ahogyan együtt sürögtünk-forogtunk a konyhában, és együtt sütöttünk-főztünk. Ilyenkor úgy érezhettem, hogy azért sikerült olyan finomra az ebéd és a süti, mert én segítettem az elkészítésében. Az egyik nagy kedvencünk a darálós volt (szerintem nagyon sokan emlékeznek rá), olcsó, kiadós és roppant egyszerű elkészíteni. (Milyen finom is volt egy nagy bögre habos-főzött kakaóval...) Most hogy nyakunkon a karácsony, kicsit újragondoltam ezt a receptet, és ezt is bebugyoláltam egy ünnepi köntösbe, hogy legyen itthon valami ropogtatnivaló.