Diós máglyarakás
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
437
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3497
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 167 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.3 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 164.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
437
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.5 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4956.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1339 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1237 mg
-
Nátrium 1875 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.6 g
-
Cukor 373 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 509 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 203 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 552 micro
-
Kolin: 848 mg
-
Retinol - A vitamin: 460 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 359 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1757 micro
Összesen
3497
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 175.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A citrom és a narancs lereszelt héját hozzáadjuk a tejhez, és összeforraljuk. Vaníliával ízesítjük. Még forrón ráöntjük a felszeletelt kalácsra, és összeforgatjuk.
- A tojások sárgáját fehéredésig keverjük 70 g kristálycukorral, és ezt is a kalácsokhoz adjuk. Miután kihűlt, egy kivajazott jénaiba simítjuk.
- Az almát lereszeljük, hozzáadunk 30 g cukrot és ízlés szerint örölt fahéjat. Belefacsarjuk a citrom és a narancs levét, és összepároljuk.
- Miután az alma kihűlt, elsimítjuk a kalácson. Gazdagon megkenjük baracklekvárral, és a durvára vágott dióval megszórjuk. Kb. 20 percig sütjük (a diót kicsit nyomkodjuk bele a lekvárba, nehogy a kiálló részeknél megégjen).
- Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, és lazán elkeverjük pár evőkanál lekvárral. A tojásfehérje habot rásimítjuk a süteményre, meghintjük porcukorral, és pár percre visszatesszük a sütőbe. Figyeljünk rá, mert nagyon hamar megég a teteje! Én szoktam a tetejére sütés előtt diót szórni.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 96
- Össznézettség: 65333
- Feltöltés dátuma: 2012. április 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A kis gasztronauta
142 recept
Ha esetleg Húsvét után marad egy kis kalács, akkor készíthetünk belőle például egy isteni máglyarakást. Legjobb hozzá a kissé már szikkadt kalács, ilyenkor jobban magába szívja az ízeket.