r
Nosalty Logó

Diós linzerkosárkák muffin formában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Diós linzerkosárkák muffin formában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A süti összeállítása és megsütése

Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A süti összeállítása és megsütése

Összesen 7226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A süti összeállítása és megsütése

Összesen 430 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.5 g

Zsír

  • Összesen
    423 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    1406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6585.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.2 g
  • Cukor
    497 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2018 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    870 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1974 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 7226 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A süti összeállítása és megsütése

Elkészítés

A tészta elkészítése

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd nyújtsuk ki kb. 2-3 mm vastagságúra, s 1 nagyobb pohár segítségével szaggassuk ki a tésztákat.

A töltelék elkészítése

  1. A tojásfehérjéket a pici sóval verjük fel, majd a cukrot is szórjuk bele, s verjük kemény habbá, s utána keverjük bele a darált diót.

A süti összeállítása és megsütése

  1. Készítsük ki a muffin tepsit, s a muffin kapszlikat rakosgassuk bele, s egyengessük bele egyesével a linzertésztákat.
  2. A linzertésztákra rakjunk egy-egy teáskanállal a lekvárból, majd pedig rakjuk bele a diós habot.
  3. Ebből a tészta mennyiségből nekem 35 db kosárka lett. Egy muffin tepsibe 12 db muffin kapszli fér, tehát 3-szorra kell megsütnünk, tehát 3x15 perc alatt sül meg ez a mennyiség.
  4. Én készítettem mákosat is, azt is hasonlóan kell készíteni, csak diós cukor helyett mákos cukrot keverünk a tojásfehérjéhez.
  5. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 172
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 27638
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Ajánló

Bármilyen főétel után desszertként ajánlom... De aki inkább a mákos sütiket szereti, az dió helyett darált mákot használhat... ugyanolyan finom...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a diós édességet. Ezt a diós muffint nagyon egyszerű elkészíteni, ajánlom kezdő háziasszonyoknak is!!

Hozzávalók

A tészta elkészítése

A töltelék elkészítése

A süti összeállítása és megsütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...