Diós linzer narancslekvárral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
1634
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
6534
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
26.2g finomliszt95 kcal
-
19.6g margarin141 kcal
-
9.8g cukor38 kcal
-
6.5g dió43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
26.2g lekvár/ dzsem73 kcal
-
3.3g porcukor13 kcal
-
3.3g csokoládé18 kcal
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1296.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 299 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 207.8 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 66.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 595 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 464 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1634
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 335.8 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 134 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 125 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5184.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1196 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 2259 mg
-
Nátrium 1174 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 831.2 g
-
Cukor 422 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 265.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2537 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 287 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 273 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 2381 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1855 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
6534
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 22 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 148 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 166 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
428
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg finomliszt
-
30 dkg margarin
-
15 dkg cukor
-
1 csipet só
-
0.5 kávéskanál fahéj
-
1 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel.
- Hozzáadjuk a sütőport, cukrot, diót, sót és a fahéjat, és összeforgatjuk, majd a tojással összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hidegre tesszük.
- Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
- Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc, amíg egy kis színt kap az alja.
- Ha kihűlt ízlés szerint megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy üres tésztával. Enyhén megszórjuk porcukorral, majd olvasztott csokival díszítjük. (Én narancslekvárt tettem bele.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9120
- Feltöltés dátuma: 2014. február 09.
Ajánló
Tipp: jól záródó dobozba téve másnapra megpuhul.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Szeretem az aprósüteményeket, és mivel ősszel elég sok diót kaptam, így az átlagostól több sütemény készül mostanában dióval, ami csöppet sincs ellenemre. Ez is egy finom változat, érdemes kipróbálnotok!