r
Nosalty Logó

Diós krémes szelet Piroskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Diós krémes szelet Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Összesen 6472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    290.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6620.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2191 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.6 g
  • Cukor
    496 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1084 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1549 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 6472 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Elkészítés

A diós tésztához

  1. Először elkészítjük a krémeket. A 2 csomag pudingporból, a 8 dl tejből és a 8 ek cukorból pudingot főzünk. 1/3-át külön vesszük, még forrón beletördeljük a csokit, és addig kavarjuk, amíg felolvad.
  2. Hűlni tesszük. A 2/3 rész pudingot is kihűtjük, időnkén megkavarjuk, hogy ne bőrözzön. A 1,5 dl tejjel felverjük a tejszínport, és hűtőbe tesszük.
  3. A pudingot és a tejszínhabot összevegyítjük, óvatosan, hogy ne törjön össze. Újra hűtőbe tesszük. Amíg a krémek hűlnek, megsütjük a tésztát.
  4. Diós szelethez a 3 tojássárgáját a 20 dkg cukorral és a 15 dkg vajjal habosra kavarjuk, a Na bikarbonát a citromlével felfuttatjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához kavarjuk, hozzáadjuk a 1,5 dl tejet is.
  5. Belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a 8 dkg darált diót lazán beleforgatjuk.
  6. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (15-18 perc).
  7. Piskótához a 4 tojásfehérjéből a cukor és víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, vissza kapcsolunk 1-es fokozatra, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Ugyanolyan méretre megsütjük, mint az előbbit (15 perc).
  8. Amikor a lapok megsültek és kihűltek, vízszintesen elvágjuk, 4 lapot kapunk, és a kihűlt krémekkel összerakjuk: dióslap, fehér krém, pikótalap, csokikrém, piskótalap, fehér krém, és végül a dióslap.
  9. A tetejét tarka glazurral vontam be, de tehetünk rá fehér mázat is.
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 322
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 31523
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós krémes szelet Piroskától
Csiki Piroska 230 recept

Hogy könnyebben kezelhető legyen, én úgy oldottam meg, hogy a lapokat először keresztbe félbe vágtam, és csak azután vágtam el vízszintesen. Így a kisebb lapokat könnyebben lehetett tenni-venni. Gyakorlatilag két tábla süteményem lett. Az egyiket úgyis a gyerekeimnek adtam, a másikat is velük közösen fogyasztottuk el. Ha tortát akarunk sütni, a tortaformához elég mindenből a fele mennyiség.

Hozzávalók

A diós tésztához

A piskótalaphoz

A krémekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...