Diós krémes szelet Piroskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A diós tésztához
-
17g tojás21 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g tej8 kcal
-
8g dió52 kcal
A piskótalaphoz
-
22g tojás28 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
6g ásványvíz0 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A krémekhez
-
34 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
95g tej53 kcal
-
23 kcal
-
15g étcsokoládé82 kcal
Összesen
647
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A diós tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g tej84 kcal
-
80g dió523 kcal
A piskótalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
60g ásványvíz0 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
A krémekhez
-
343 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
950g tej532 kcal
-
45g tejszínhab por229 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
Összesen
6472
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
A diós tésztához
-
6.1g tojás8 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
5.6g tej3 kcal
-
3g dió19 kcal
A piskótalaphoz
-
8.2g tojás10 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
2.2g ásványvíz0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
A krémekhez
-
3.3g tejszínízű pudingpor13 kcal
-
3g cukor11 kcal
-
35.2g tej20 kcal
-
1.7g tejszínhab por8 kcal
-
5.6g étcsokoládé30 kcal
Összesen
238
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 214 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 157 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
647
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.4 g
Zsír
-
Összesen 290.3 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1595 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6620.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 2139 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2191 mg
-
Nátrium 1577 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 827.6 g
-
Cukor 496 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 389.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1572 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1084 mg
-
Retinol - A vitamin: 1549 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1807 micro
Összesen
6472
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
A diós tésztához
-
3 db tojás
-
20 dkg cukor
-
15 dkg vaj
-
1 db vanília
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
4 csepp citromlé
-
15 dkg finomliszt
-
1.5 dl tej
-
8 dkg dió
A piskótalaphoz
-
4 db tojás
-
8 ek cukor
-
60 ml ásványvíz
-
8 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A krémekhez
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
8 ek cukor
-
9.5 dl tej
-
45 g tejszínhab por
-
150 g étcsokoládé
Elkészítés
A diós tésztához
- Először elkészítjük a krémeket. A 2 csomag pudingporból, a 8 dl tejből és a 8 ek cukorból pudingot főzünk. 1/3-át külön vesszük, még forrón beletördeljük a csokit, és addig kavarjuk, amíg felolvad.
- Hűlni tesszük. A 2/3 rész pudingot is kihűtjük, időnkén megkavarjuk, hogy ne bőrözzön. A 1,5 dl tejjel felverjük a tejszínport, és hűtőbe tesszük.
- A pudingot és a tejszínhabot összevegyítjük, óvatosan, hogy ne törjön össze. Újra hűtőbe tesszük. Amíg a krémek hűlnek, megsütjük a tésztát.
- Diós szelethez a 3 tojássárgáját a 20 dkg cukorral és a 15 dkg vajjal habosra kavarjuk, a Na bikarbonát a citromlével felfuttatjuk, a liszttel együtt a tojásos masszához kavarjuk, hozzáadjuk a 1,5 dl tejet is.
- Belevegyítjük a tojásfehérjék kemény habját, majd a 8 dkg darált diót lazán beleforgatjuk.
- Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (15-18 perc).
- Piskótához a 4 tojásfehérjéből a cukor és víz fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, vissza kapcsolunk 1-es fokozatra, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elvegyített lisztet. Ugyanolyan méretre megsütjük, mint az előbbit (15 perc).
- Amikor a lapok megsültek és kihűltek, vízszintesen elvágjuk, 4 lapot kapunk, és a kihűlt krémekkel összerakjuk: dióslap, fehér krém, pikótalap, csokikrém, piskótalap, fehér krém, és végül a dióslap.
- A tetejét tarka glazurral vontam be, de tehetünk rá fehér mázat is.
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 322
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 31540
- Feltöltés dátuma: 2012. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
Hogy könnyebben kezelhető legyen, én úgy oldottam meg, hogy a lapokat először keresztbe félbe vágtam, és csak azután vágtam el vízszintesen. Így a kisebb lapokat könnyebben lehetett tenni-venni. Gyakorlatilag két tábla süteményem lett. Az egyiket úgyis a gyerekeimnek adtam, a másikat is velük közösen fogyasztottuk el. Ha tortát akarunk sütni, a tortaformához elég mindenből a fele mennyiség.