r
Nosalty Logó

Diós kenyér Zsanett konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsanett111
Diós kenyér Zsanett konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

907
Kalória
21.5g
Fehérje
111g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
92.7g
Víz
-
Koleszterin
13.6g
Rost
3.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 5434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1124.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    92.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 907 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.8 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6747.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    778 mg
  • Foszfor
    2440 mg
  • Nátrium
    2775 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

Víz

  • Összesen
    556.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1043 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 5434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

  1. A dióbelet durvára aprítjuk.
  2. A kétféle lisztet tálba szitáljuk, rászórjuk a sót, és hozzáadjuk a száráról lecsipkedett, megmosott összevágott fűszernövényeket.
  3. A cukrot langyos vízben feloldjuk, belemorzsoljuk az életsztőt és felfuttatjuk, majd az olajjal és a dió 3/4 részével együtt a liszthez dolgozzuk.
  4. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, cipóvá formáljuk, a tetejét liszttel meghintjük, tiszta kendővel letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
  5. Ha letelt az egy óra a tésztát ismét alaposan átgyúrjuk, és kerek cipót formálunk belőle (lehet egyenletlen is).
  6. A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük a cipót, és fél órát hagyjuk pihenni, majd a tetejét megkenjük vízzel és megszórjuk a maradék durvára tört dióval.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.
  8. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána kezdjük szeletelni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vacsorához készítettem ezt a  kenyeret, mivel a társaságunk nagyon szeret első fogás előtt előételt fogyasztani, általában sajtokat, felvágottakat, és ehhez szerettem volna kedveskedni nekik egy általam elkészített kenyérrel, kicsit másképpen.... Mi nagyon szeretjük, remélem nektek is ízleni fog...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!