Diós kenyér Zsanett konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Zsanett111
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
5434
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.5 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1124.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 92.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
907
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.2 g
Zsír
-
Összesen 267.8 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6747.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 778 mg
-
Foszfor 2440 mg
-
Nátrium 2775 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 666.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 556.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1043 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 116 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
Összesen
5434
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 411.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
331
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A dióbelet durvára aprítjuk.
- A kétféle lisztet tálba szitáljuk, rászórjuk a sót, és hozzáadjuk a száráról lecsipkedett, megmosott összevágott fűszernövényeket.
- A cukrot langyos vízben feloldjuk, belemorzsoljuk az életsztőt és felfuttatjuk, majd az olajjal és a dió 3/4 részével együtt a liszthez dolgozzuk.
- Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, cipóvá formáljuk, a tetejét liszttel meghintjük, tiszta kendővel letakarjuk, és egy órát pihentetjük.
- Ha letelt az egy óra a tésztát ismét alaposan átgyúrjuk, és kerek cipót formálunk belőle (lehet egyenletlen is).
- A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezzük a cipót, és fél órát hagyjuk pihenni, majd a tetejét megkenjük vízzel és megszórjuk a maradék durvára tört dióval.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, fedjük le alufóliával.
- Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána kezdjük szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1833
- Feltöltés dátuma: 2012. március 01.
Ajánló
Akár szendvicsnek, de húsok mellé is igazán finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsanett111
12 recept
Vacsorához készítettem ezt a kenyeret, mivel a társaságunk nagyon szeret első fogás előtt előételt fogyasztani, általában sajtokat, felvágottakat, és ehhez szerettem volna kedveskedni nekik egy általam elkészített kenyérrel, kicsit másképpen.... Mi nagyon szeretjük, remélem nektek is ízleni fog...