r
Nosalty Logó

Diós kalács Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgi1213
Diós kalács Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 6871 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 334 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5017.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    336 mg
  • Kálcium
    1076 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2357 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.7 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    963 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    901 micro
Összesen 6871 kcal
  • 11% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 334 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot 2 tojással, zsírral, kis sóval összekavarjuk.
  2. Ezután folyamatosan hozzáadjuk váltakozva a tejet és a lisztet.
  3. Addig dolgozzuk, míg a tészta elválik az edény falától.
  4. Ha túl lágy lenne, adunk még hozzá lisztet.
  5. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Ezután 2 cipóba felezzük.
  7. Elnyújtjuk, és a fele dióval egyenletesen megszórjuk, 3 evőkanál olajat szétoszlatunk rajta.
  8. Összetekerjük és lisztezett zsírozott tepsibe rakjuk.
  9. Így járunk el a másik cipóval is.
  10. Tetejét, oldalát megkenjük a felvert tojással.
  • Tepsi mérete: 33x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 21044
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Ajánló

Én buktához is ezt a tésztát szoktam használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós kalács Olgitól
Olgi1213 49 recept

Nekem csak ez a megszokott kelt tészta receptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...