r
Nosalty Logó

Diós habos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós habos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 8162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 409 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.4 g

Zsír

  • Összesen
    396.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    185 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6488.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1382 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2921 mg
  • Nátrium
    1368 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1081.6 g
  • Cukor
    740 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 8162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 409 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

Az alaphoz

  1. Aliszthez hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot, majd az így kapott keveréket elmorzsoljuka margarinnal.
  2. Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját.Ezekből esetleg elhagyható egy, a cél, hogynyújtható masszátkapjunk. Ha kész, rövid időre (5-10 perc) hűtőbe rakjuk, hogy a kezünktől felmelegedett margarin lehűljön kicsit, és könnyebb legyen a nyújtás.
  3. Amíg a massza hűl összeállítható a töltelék.
  4. Ehhez a diót összekeverjük a cukorral, illetve annyi tejjel, amivel épphogy összeáll a massza. Itt is lehet porcukrot használni, hogy a sütemény ne ropogjon majd az ember foga alatt ;)
  5. Kivesszük a hűtőberakott masszát, és lisztezett nyújtótáblán elnyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Kör formákat szaggatunk belőle. Én kb 3 cm-es formát szoktam használni.
  6. A kiszaggatott formákat zsírozott tepsibe rakjuk (így omlósabbra sül, de használható zsír helyett margarin, vaj is és akár sütőpapíron is süthető).
  7. Minden alapra pakolunk egy egy kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy a töltelék mellett még maradjon szabadon a tésztából egy perem.
  8. Utolsó lépésként kemény habbá verjüka tojásfehérjét és ha ez kész, akkor kanállal, vagy akár habnyomóval a tésztás-töltelékes kreációra "sapkákat" készítünk belőle (mintha habcsókot csinálnánk).
  9. Előmelegített (180-200 fokos) sütőben pár perc (10-12) alatt addig sütjük, míg meg nem pirul kissé a sapka a süti tetjén. Vigyázni kell, ne legyen a sütő aljában a tepsi, mert a tészta kiszáradhat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 23009
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 05.

Ajánló

A három részből összerakott sütit lehet még bolondítani a habcsók tetjére szórt darált dióval, vagy akár a töltelékbe is lehet durvább darálmányt használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt édesanyám nagyon gyakran csinálta kiskoromban. A repect mindig egy kis papírfecnin volt, így fél napokat töltöttünk azzal, hogy megtaláljuk. Így volt ez fél éve, amikor esküvőm alkalmából kértem meg anyát, hogy csináljon pár adagot belőle. Amíg ő a szakácskönyveket lapozta át, én neten próbáltam megkeresni a receptet...sikertelenül. Végül - a könyvek ötödik átlapozása után - anya újfent megtalálta a megsárgult, elvékonyodott cetlit. Akkor megfogadtam, hogy "digitalizálom" gyermekkorom egyik kedvenc ízét, és közzéteszem annak érdekében, hogy legközelebb könnyebb dolgunk legyen :)

Hozzávalók

Az alaphoz

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...