Diós habos
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
-
40g finomliszt146 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
12 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
2g citromlé0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
20g citromlé4 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
Az alaphoz
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
12.6g margarin90 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
25.1g porcukor97 kcal
-
1g citromlé0 kcal
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 648.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 292 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 118.4 g
Zsír
-
Összesen 396.2 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 132 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 185 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6488.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 248 mg
-
Kálcium 1382 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 2921 mg
-
Nátrium 1368 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1081.6 g
-
Cukor 740 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 345.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2431 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 241 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 510 micro
-
Kolin: 994 mg
-
Retinol - A vitamin: 2291 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 34 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1192 micro
- 6% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.3 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Hozzávalók
Az alaphoz
-
40 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
1 csomag sütőpor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
5 db tojássárgája
A töltelékhez
-
20 dkg porcukor
A habhoz
-
5 db tojásfehérje
-
50 dkg porcukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
Az alaphoz
- Aliszthez hozzáadjuk a sütőport és a vaniliás cukrot, majd az így kapott keveréket elmorzsoljuka margarinnal.
- Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját.Ezekből esetleg elhagyható egy, a cél, hogynyújtható masszátkapjunk. Ha kész, rövid időre (5-10 perc) hűtőbe rakjuk, hogy a kezünktől felmelegedett margarin lehűljön kicsit, és könnyebb legyen a nyújtás.
- Amíg a massza hűl összeállítható a töltelék.
- Ehhez a diót összekeverjük a cukorral, illetve annyi tejjel, amivel épphogy összeáll a massza. Itt is lehet porcukrot használni, hogy a sütemény ne ropogjon majd az ember foga alatt ;)
- Kivesszük a hűtőberakott masszát, és lisztezett nyújtótáblán elnyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Kör formákat szaggatunk belőle. Én kb 3 cm-es formát szoktam használni.
- A kiszaggatott formákat zsírozott tepsibe rakjuk (így omlósabbra sül, de használható zsír helyett margarin, vaj is és akár sütőpapíron is süthető).
- Minden alapra pakolunk egy egy kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy a töltelék mellett még maradjon szabadon a tésztából egy perem.
- Utolsó lépésként kemény habbá verjüka tojásfehérjét és ha ez kész, akkor kanállal, vagy akár habnyomóval a tésztás-töltelékes kreációra "sapkákat" készítünk belőle (mintha habcsókot csinálnánk).
- Előmelegített (180-200 fokos) sütőben pár perc (10-12) alatt addig sütjük, míg meg nem pirul kissé a sapka a süti tetjén. Vigyázni kell, ne legyen a sütő aljában a tepsi, mert a tészta kiszáradhat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 310
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23009
- Feltöltés dátuma: 2011. április 05.
Ajánló
A három részből összerakott sütit lehet még bolondítani a habcsók tetjére szórt darált dióval, vagy akár a töltelékbe is lehet durvább darálmányt használni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Ezt a süteményt édesanyám nagyon gyakran csinálta kiskoromban. A repect mindig egy kis papírfecnin volt, így fél napokat töltöttünk azzal, hogy megtaláljuk. Így volt ez fél éve, amikor esküvőm alkalmából kértem meg anyát, hogy csináljon pár adagot belőle. Amíg ő a szakácskönyveket lapozta át, én neten próbáltam megkeresni a receptet...sikertelenül. Végül - a könyvek ötödik átlapozása után - anya újfent megtalálta a megsárgult, elvékonyodott cetlit. Akkor megfogadtam, hogy "digitalizálom" gyermekkorom egyik kedvenc ízét, és közzéteszem annak érdekében, hogy legközelebb könnyebb dolgunk legyen :)