Diós habcsókszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
145 °C
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g dió82 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g tejföl20 kcal
Krém
-
100g tej56 kcal
-
43 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
38g vaj269 kcal
Diós habcsók
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
0g só0 kcal
-
7 kcal
-
20g dió131 kcal
Összesen
1489
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g dió327 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Krém
-
400g tej224 kcal
-
171 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
150g vaj1076 kcal
Diós habcsók
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0g só0 kcal
-
29 kcal
-
80g dió523 kcal
Összesen
5951
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tészta
-
14.8g finomliszt54 kcal
-
3g dió19 kcal
-
4.7g porcukor18 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
Krém
-
23.7g tej13 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
3.6g tojássárgája11 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
8.9g vaj64 kcal
Diós habcsók
-
7.1g tojásfehérje4 kcal
-
8.9g porcukor34 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
4.7g dió31 kcal
Összesen
352
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 90.6 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 330 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 208 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.1 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 583 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
1489
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 362.5 g
-
Telített zsírsav 174 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2873.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 831 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1082 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 608.5 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 258.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2332 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 297 micro
-
Kolin: 635 mg
-
Retinol - A vitamin: 2284 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 553 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 716 micro
Összesen
5951
kcal
- 6% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 138 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
352
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
8 dkg porcukor
-
15 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál sütőpor
-
2 ek tejföl
Krém
-
4 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
3 db tojássárgája
-
10 dkg porcukor
Diós habcsók
-
3 db tojásfehérje
-
15 dkg porcukor
-
1 csipet só
-
0.5 ek étkezési keményítő
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd csomagoljuk folpackba és tegyük a hűtőbe 30 percre. Pihentetés után vegyük a tésztát kétfelé, nyújtsuk kb. 20 x 30 cm - es lappá és vajazott, lisztezett tepsi hátán 180 °C - os sütőben süssük meg.
- Az egyik tésztalapra simítsuk rá a krém felét, fedjük be a másik lappal, erre kenjük rá a maradék krémet és helyezzük rá a diós habcsókot. Másnap szeleteljük.
Krém
- A krémhez kevés tejben keverjük simára a pudingport és a tojássárgáját. A maradék tejet forraljuk fel a vaníliamagokkal, majd öntsük hozzá a pudingos tejet és alacsony lángon, állandó keverés mellett főzzünk belőle sűrű krémet. Habosítsuk ki vajat a porcukorral, majd keverjük simára a pudinggal.
Diós habcsók
- A habcsók laphoz kezdjük el felverni a tojásfehérjét a sóval és amikor már félig felverődött kanalanként adagoljuk hozzá a porcukrot, majd végül a keményítőt. Simítsuk a masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm - es tepsibe, szórjuk meg a tetejét durvára vágott dióval és 110 °C - on süssük / szárítsuk kb. 1, 5 - órán keresztül. A sütőajtót támasszuk ki egy fakanállal és hagyjuk a habcsóklapot kihűlni.
- Sütés hőfoka: 145 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 110 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3570
- Feltöltés dátuma: 2023. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept