r
Nosalty Logó

Diós guba vaníliasodóval Gabystól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Diós guba vaníliasodóval Gabystól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gubához

A sodóhoz

551
Kalória
13.6g
Fehérje
48.2g
Szénhidrátok
33.8g
Zsír
24.2g
Víz
137.2g
Koleszterin
2.6g
Rost
23.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A gubához

A sodóhoz

Összesen 242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 551 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4550.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1407 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1058 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    145.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 3314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A gubához

  1. Nagyon alaposan kivajazzuk a tepsit, a maradék vajat félretesszük.
  2. A tejet megmelegítjük, olvadásig elkeverjük benne a maradék vajat, tegyük bele az1 ek cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
  3. Összekeverjük a diót a 4 ek cukorral.
  4. A kifliket felkarikázzuk, egysort elterítünk a tepsiben, meglocsoljukaz ízesített tejjel, megszórjuk a cukrozott dióval. Következő sor ismét: kifli, tej, cukros dió.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben nézzünk alá egy széles fakanállal, ha pirosas-barna az alja, forgassuk át, hogy a felső réteg is átsüljön. Akkor jó, ha nem "tocsog", és az átforgatott rész is szépen megpirult.
  6. Kivesszük a sütőből, félretesszük.
  7. A sodóhoz egy lábasban elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk hozzá, így csomómentesen el tudjuk keverni. Takarékon, állandó keverés mellett krémszerűre főzzük, de ne legyensűrű. Ha kell, inkább adjunk hozzá még egy pici tejet.
  8. Összeállítás: a kiflidarabokat kanállal kicsit szedegessük szét, tegyünk egy pohár vagy kompótos tálaljába egy réteget. Locsoljuk meg kb.2 kanál sodóval. Ismét kifliréteg, majd sodó.
  9. A tetejére szórhatunk egy egy csipet fahéjat (elhagyható).
  10. Tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x25

Ki nem állhatom a mákot. Ezért úgy gondoltam, ha lehet mákos, miért ne lehetne diós is?:)) Így a mákot kiiktatva a gubából megszületett a diós guba, a nagy kedvencemmel: a vaníliás sodóval. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Az 5 legolcsóbb feltét az édes gofrira, (nem csak) hó...

A gofri azért szuper édesség, mert elképesztő gyorsan kikeverhetjük a tésztáját, megsüthetjük a kis gofrisütőnkben, majd mehetnek is rá a feltétek: na de mi van akkor, ha követeli otthon a család az édességet, de hó vége van, és nincs otthon se eprünk, se drága mogyorókrémünk?

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!