Diós guba vaníliasodóval Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
A gubához
-
42g kifli116 kcal
-
50g tej28 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
6 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
1g sütő rum3 kcal
-
25g dió164 kcal
A sodóhoz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
67g tej37 kcal
Összesen
551
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
A gubához
-
250g kifli698 kcal
-
300g tej168 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
8g sütő rum18 kcal
-
150g dió981 kcal
A sodóhoz
-
60g tojássárgája193 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
400g tej224 kcal
Összesen
3314
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
A gubához
-
18.3g kifli51 kcal
-
21.9g tej12 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
0.6g sütő rum1 kcal
-
11g dió72 kcal
A sodóhoz
-
4.4g tojássárgája14 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
29.2g tej16 kcal
Összesen
242
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.6 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 758.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 176 mg
-
Nátrium 271 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
551
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 202.7 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 823 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4550.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1407 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1058 mg
-
Nátrium 1627 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 288.9 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 145.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 850 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 480 micro
-
Kolin: 606 mg
-
Retinol - A vitamin: 832 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 215 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 690 micro
Összesen
3314
kcal
- 12% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
A gubához
-
3 dl tej
-
5 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek sütő rum
A sodóhoz
-
3 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
Elkészítés
A gubához
- Nagyon alaposan kivajazzuk a tepsit, a maradék vajat félretesszük.
- A tejet megmelegítjük, olvadásig elkeverjük benne a maradék vajat, tegyük bele az1 ek cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.
- Összekeverjük a diót a 4 ek cukorral.
- A kifliket felkarikázzuk, egysort elterítünk a tepsiben, meglocsoljukaz ízesített tejjel, megszórjuk a cukrozott dióval. Következő sor ismét: kifli, tej, cukros dió.
- Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben nézzünk alá egy széles fakanállal, ha pirosas-barna az alja, forgassuk át, hogy a felső réteg is átsüljön. Akkor jó, ha nem "tocsog", és az átforgatott rész is szépen megpirult.
- Kivesszük a sütőből, félretesszük.
- A sodóhoz egy lábasban elkeverjük a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, a tejet apránként adagoljuk hozzá, így csomómentesen el tudjuk keverni. Takarékon, állandó keverés mellett krémszerűre főzzük, de ne legyensűrű. Ha kell, inkább adjunk hozzá még egy pici tejet.
- Összeállítás: a kiflidarabokat kanállal kicsit szedegessük szét, tegyünk egy pohár vagy kompótos tálaljába egy réteget. Locsoljuk meg kb.2 kanál sodóval. Ismét kifliréteg, majd sodó.
- A tetejére szórhatunk egy egy csipet fahéjat (elhagyható).
- Tegyük hűtőbe, míg teljesen kihűl.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 33x25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 104
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 49
- Össznézettség: 37299
- Feltöltés dátuma: 2013. október 27.
Ajánló
Ha friss kifliből csináljuk, kevesebb tejet használjunk, vagy a sütőben karikákra vágva előbb picit szárítsuk ki.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Gabys
138 recept
Ki nem állhatom a mákot. Ezért úgy gondoltam, ha lehet mákos, miért ne lehetne diós is?:)) Így a mákot kiiktatva a gubából megszületett a diós guba, a nagy kedvencemmel: a vaníliás sodóval.