Diós guba torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
A gubához
-
88g kifli244 kcal
-
375g tej210 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
38g dió245 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
86 kcal
-
3g zselatin10 kcal
A díszítéshez
Összesen
999
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 35.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1628.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 624 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.7 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 124.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
999
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.8 g
Zsír
-
Összesen 142.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 78 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6512.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 2497 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 391 mg
-
Foszfor 984 mg
-
Nátrium 2497 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546.6 g
-
Cukor 274 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 496.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 257 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 486 micro
Összesen
3998
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A gubához
- A szikkadt kifliket karikára vágjuk.
- 7 dl tejet 5 ek kristálycukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket.
- A darált diót összekeverjük a porcukorral és jól összedolgozzuk a megáztatott kiflivel.
- Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a diós kiflit és 180 fokon 10 percig sütjük, azután langyosra hűtjük.
- 2 cs vaníliás pudingot felfőzünk 8 dl tejjel és 5 ek kristálycukorral, majd a langyos kiflire öntjük.
- A gyümölcsöket megpucoljuk, a narancsot és a banánt felkarikázzuk, a kivit cikkekre daraboljuk és díszítjük a torta tetejét.
- A zselatinport egy tálba tesszük, ráöntünk 3 dl forró vizet, 1/2 percig keverjük és ráöntjük a torta tetejére.
- Miután megkötött a zselatin, kivesszük a tortát a formából és tálcára tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 3806
- Feltöltés dátuma: 2013. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Salamon Csilla
1203 recept
Mindig csak mákos gubát készítettem. Most próbáltam ki először diósan. Nagyon finom:)