r
Nosalty Logó

Diós guba torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Diós guba torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gubához

A díszítéshez

Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gubához

A díszítéshez

Összesen 3998 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A gubához

A díszítéshez

Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1628.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    624 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.8 g

Zsír

  • Összesen
    142.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6512.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    2497 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    2497 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 3998 kcal
  • 9% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

A gubához

A díszítéshez

Elkészítés

A gubához

  1. A szikkadt kifliket karikára vágjuk.
  2. 7 dl tejet 5 ek kristálycukorral felmelegítünk, majd meglocsoljuk vele a kifliket.
  3. A darált diót összekeverjük a porcukorral és jól összedolgozzuk a megáztatott kiflivel.
  4. Egy tortaformát kivajazunk, majd belesimítjuk a diós kiflit és 180 fokon 10 percig sütjük, azután langyosra hűtjük.
  5. 2 cs vaníliás pudingot felfőzünk 8 dl tejjel és 5 ek kristálycukorral, majd a langyos kiflire öntjük.
  6. A gyümölcsöket megpucoljuk, a narancsot és a banánt felkarikázzuk, a kivit cikkekre daraboljuk és díszítjük a torta tetejét.
  7. A zselatinport egy tálba tesszük, ráöntünk 3 dl forró vizet, 1/2 percig keverjük és ráöntjük a torta tetejére.
  8. Miután megkötött a zselatin, kivesszük a tortát a formából és tálcára tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3769
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós guba torta
Salamon Csilla 1202 recept

Mindig csak mákos gubát készítettem. Most próbáltam ki először diósan. Nagyon finom:)

Hozzávalók

A gubához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...