Diós csokitorta birskrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
piskóta
-
31g dió204 kcal
-
0 kcal
-
14 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
9g étcsokoládé51 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
23 kcal
birs
-
38g birsalma13 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
11g citrom2 kcal
-
0g zselatin1 kcal
ganache
-
145 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
Összesen
512
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
piskóta
-
250g dió1635 kcal
-
0 kcal
-
114 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
75g étcsokoládé410 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
45g zabpehelyliszt182 kcal
birs
-
300g birsalma104 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
2g zselatin7 kcal
ganache
-
1158 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
4093
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
piskóta
-
18.2g dió119 kcal
-
0 kcal
-
3.6g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0 kcal
-
5.5g étcsokoládé30 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
3.3g zabpehelyliszt13 kcal
birs
-
21.9g birsalma8 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6.2g citrom1 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
ganache
-
14.6g cukormentes csokoládé84 kcal
-
14.6g főzőtejszín19 kcal
Összesen
297
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 39.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 526.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
512
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 105.5 g
Zsír
-
Összesen 312.6 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 124 g
-
Koleszterin 616 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4214.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 703 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 874 mg
-
Foszfor 2106 mg
-
Nátrium 378 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.5 g
-
Cukor 142 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 481.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
4093
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 35.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
piskóta
-
25 dkg dió
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
3 db tojás
-
75 g étcsokoládé
-
1 késhegynyi kardamom
birs
-
2 ek édesítőszer
-
fahéjrúd ízlés szerint
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
0.5 db citrom
ganache
-
200 ml főzőtejszín
Elkészítés
piskóta
- A birseket kimagozzuk és felkockázzuk. Kisebb lábasba tesszük annyi vízzel, hogy elfedje. Édesítjük (semmi cukor, csak édesítő!), és hozzátesszük a négybe vágott citromot és a fűszereket (fahéj, szegfűszeg). Ha megpuhult, leöntjük a levét egy pohárba, és eltávolítjuk a héját. Ledaráljuk a birset a fűszerek és a citrom nélkül, majd visszatesszük a tűzre fél deci főzővízzel és a zselatinnal. Felforraljuk, átkeverjük, és félretesszük hűlni.
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. (Légkeverés plusz alul-felül sütés funkció. Ha van ilyen opció.;)) A piskótához felaprítjuk a 75%-os csokoládét kezdésképp. Félretesszük. Habosra keverjük a tojást az édesítővel, majd minden hozzávalót beleteszünk (dió, szódabikarbóna, kakaópor, vaníliakivonat, aprított étcsoki, kardamom, zabliszt), és jól összekeverjük. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Kicsit ragacsos marad a közepe a dió miatt. Ettől lesz igazán jó! Félretesszük hűlni.
- Miközben pihen a piskóta, elkészítjük a ganache-t: a 200 ml tejszínt felforraljuk, és az összetört 200 g étcsokoládéhoz adjuk. Ne kezdjük el rögtön keverni, hagyjuk kb. 1 percet dolgozni a forró tejszínt. Majd simára keverjük, és félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és a két réteg közé kenjük a birskrémet. Elkenjük az oldalán, ami kinyomódik, mintha csak vajkrém lenne.
- Az egészre ráöntjük a csokikrémünket (ganache), és ha kimaradt étcsokoládé, akkor azzal díszítjük. Kész! :)
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20cm
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4691
- Feltöltés dátuma: 2017. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
20 cm-es tortaformát használtam.