r
Nosalty Logó

Diós csokitorta birskrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Diós csokitorta birskrémmel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

birs

ganache

512
Kalória
13.2g
Fehérje
33.6g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
60.2g
Víz
77g
Koleszterin
6g
Rost
17.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

birs

ganache

Összesen 512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

birs

ganache

Összesen 4093 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír

piskóta

birs

ganache

Összesen 297 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 512 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.5 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    124 g
  • Koleszterin
    616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    481.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 4093 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A birseket kimagozzuk és felkockázzuk. Kisebb lábasba tesszük annyi vízzel, hogy elfedje. Édesítjük (semmi cukor, csak édesítő!), és hozzátesszük a négybe vágott citromot és a fűszereket (fahéj, szegfűszeg). Ha megpuhult, leöntjük a levét egy pohárba, és eltávolítjuk a héját. Ledaráljuk a birset a fűszerek és a citrom nélkül, majd visszatesszük a tűzre fél deci főzővízzel és a zselatinnal. Felforraljuk, átkeverjük, és félretesszük hűlni.
  2. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. (Légkeverés plusz alul-felül sütés funkció. Ha van ilyen opció.;)) A piskótához felaprítjuk a 75%-os csokoládét kezdésképp. Félretesszük. Habosra keverjük a tojást az édesítővel, majd minden hozzávalót beleteszünk (dió, szódabikarbóna, kakaópor, vaníliakivonat, aprított étcsoki, kardamom, zabliszt), és jól összekeverjük. Az előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Kicsit ragacsos marad a közepe a dió miatt. Ettől lesz igazán jó! Félretesszük hűlni.
  3. Miközben pihen a piskóta, elkészítjük a ganache-t: a 200 ml tejszínt felforraljuk, és az összetört 200 g étcsokoládéhoz adjuk. Ne kezdjük el rögtön keverni, hagyjuk kb. 1 percet dolgozni a forró tejszínt. Majd simára keverjük, és félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt a piskóta, kettévágjuk, és a két réteg közé kenjük a birskrémet. Elkenjük az oldalán, ami kinyomódik, mintha csak vajkrém lenne.
  4. Az egészre ráöntjük a csokikrémünket (ganache), és ha kimaradt étcsokoládé, akkor azzal díszítjük. Kész! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20cm

20 cm-es tortaformát használtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!