r
Nosalty Logó

Diós-csokis kocka Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Diós-csokis kocka Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 8146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tésztához

Tetejére

Összesen 466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 816 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    113.6 g

Zsír

  • Összesen
    591.1 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    237 g
  • Koleszterin
    1108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6684.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1169 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    1089 mg
  • Foszfor
    3147 mg
  • Nátrium
    1033 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.8 g
  • Cukor
    450 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2522 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    273 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1654 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 8146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 466 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A diót megpörköljük, majd ha kihűlt, a felét ledaráljuk, a felét pedig durvára törjük. A csokit megolvasztjuk.
  2. A tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, ezután az olvasztott csokit, ami már langyosra hűlt.
  3. A lisztet a sütőporral, a fahéjjal, a dióval összekeverjük, így adjuk hozzá a tojássárgás masszához. Végül belekeverjük a fehérjehabot is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 170 fokon légkeveréses sütőben 30 perc alatt.
  5. A sütőből kivéve még forrón megkenjük a baracklekvárral.

Tetejére

  1. Ha kihűlt, bevonjuk az olajjal megolvasztott csokival. Felszeleteljük, és szeletenként díszítjük fél dióval.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3595
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 02.

Ajánló

Lehet úgy is készíteni, hogy a diót nem pörköljük meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-csokis kocka Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Ez egy nagy kedvenc lett a családban, nemrég bukkantam rá a receptre, kissé változtattam rajta, és finom kis süti lett belőle. Nemrég vendégségbe mentünk, és oda is ezt készítettem el.

Hozzávalók

Tésztához

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...