Diós csiga Latte konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
A habhoz
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g dió164 kcal
Összesen
1556
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
400g tej224 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
150g dió981 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
150g nádcukor570 kcal
-
12g fahéj30 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
A habhoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
6219
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
25.1g finomliszt91 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
20.1g tej11 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
7.5g dió49 kcal
-
7.5g vaj54 kcal
-
7.5g nádcukor29 kcal
-
0.6g fahéj1 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
10g tej6 kcal
A habhoz
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
5g dió33 kcal
Összesen
312
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 79.6 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 243 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1163.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 139 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.3 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 63.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 315 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 177 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
1556
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.8 g
Zsír
-
Összesen 318.4 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 127 g
-
Koleszterin 974 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4654.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 246 mg
-
Kálcium 1377 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 557 mg
-
Foszfor 1807 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 725.2 g
-
Cukor 299 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 254.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1259 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 131 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 1229 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 333 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 796 micro
Összesen
6219
kcal
- 9% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 233.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
3 db tojássárgája
-
3 dkg élesztő
-
4 dl tej
-
2 teáskanál vaníliás cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
A habhoz
-
3 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
-
10 dkg dió
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
- A lisztből a tojássárgákkal, sóval és az élesztővel tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük.
- A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk úgy, hogy téglalapot kapjunk.
A töltelékhez
- A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a diót, majd a tésztára kenjük, megszórjuk egy kis fahéjjal, és felcsavarjuk. A legalsó csíkra (vagy ahonnan elkezdjük csavarni) tehetünk kicsit több krémet, így lesz a csiga közepén több dió.
- A rúdból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk, és kivajazott tepsibe, egymástól ujjnyi távolságra tesszük. Fél órát kelni hagyjuk, majd a sütőbe tesszük.
- Aranybarnára sütjük, bőségesen megkenjük a vaníliás-cukros tejjel, majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tejet felissza.
A habhoz
- A tojásfehérjéből a cukorral vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a diót, majd a langyosra hűlt csigákra kanalazzuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1499
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egyszerűen imádom a diót: aranygaluskában, zserbóban, selymes krémekben, na meg persze a csupa diós, puha csigákban. Mivel itthon is mindig van darált dió, egyik reggel nekiláttam Nomi darázsfészek receptjének - apró változtatásokkal. Nem hagytam a tojásfehérjét sem kárba veszni, az én verziómban diós hab csücsül az annál is diósabb pihe-puha tésztán.