r
Nosalty Logó

Diós csiga Latte konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós csiga Latte konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 6219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1556 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    318.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4654.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    1377 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    557 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.2 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1259 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 6219 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztből a tojássárgákkal, sóval és az élesztővel tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük.
  3. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk úgy, hogy téglalapot kapjunk.

A töltelékhez

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a diót, majd a tésztára kenjük, megszórjuk egy kis fahéjjal, és felcsavarjuk. A legalsó csíkra (vagy ahonnan elkezdjük csavarni) tehetünk kicsit több krémet, így lesz a csiga közepén több dió.
  2. A rúdból 2-3 cm vastag szeleteket vágunk, és kivajazott tepsibe, egymástól ujjnyi távolságra tesszük. Fél órát kelni hagyjuk, majd a sütőbe tesszük.
  3. Aranybarnára sütjük, bőségesen megkenjük a vaníliás-cukros tejjel, majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tejet felissza.

A habhoz

  1. A tojásfehérjéből a cukorral vízfürdőn habot verünk, a végén hozzáadjuk a diót, majd a langyosra hűlt csigákra kanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1499
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen imádom a diót: aranygaluskában, zserbóban, selymes krémekben, na meg persze a csupa diós, puha csigákban. Mivel itthon is mindig van darált dió, egyik reggel nekiláttam Nomi darázsfészek receptjének - apró változtatásokkal. Nem hagytam a tojásfehérjét sem kárba veszni, az én verziómban diós hab csücsül az annál is diósabb pihe-puha tésztán.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...