r
Nosalty Logó

Diós-citromos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Diós-citromos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

1 tészta

2 tészta

3 tészta

Krém

Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

1 tészta

2 tészta

3 tészta

Krém

Összesen 7974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

1 tészta

2 tészta

3 tészta

Krém

Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    393 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.4 g

Zsír

  • Összesen
    443 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    174 g
  • Koleszterin
    3421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7604.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2882 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.1 g
  • Cukor
    451 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    867.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3521 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    754 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    729 micro
  • Kolin:
    2848 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3391 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4712 micro
Összesen 7974 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

1 tészta

2 tészta

3 tészta

Krém

Elkészítés

1 tészta

  1. A tésztákhoz a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet (a második tésztához a diót is).
  2. Olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és egyenként 200 fokon 20-25 percet sütjük a tésztákat.
  3. A krémhez a lisztet és az étkezési keményítőt kevés tejjel kikeverjük, a maradék tejet felforraljuk, és óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket, majd krémet főzünk belőle.
  4. A margarint a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzákeverjük a krémet, végül a citromok levét, majd a diót (15-20 dkg dió megy a krémbe, ki milyen lágy vagy sűrű krémet szeretne, mi is úgy kb. raktuk bele).
  5. A krémmel megkenjük a tésztákat, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 7572
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Születésnapra készült a torta.

Hozzávalók

1 tészta

2 tészta

3 tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...