r
Nosalty Logó

Diós almáspite 1.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós almáspite 1.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    690.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 1035 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    278.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    1055 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2761.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1400 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.4 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1519 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1474 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    887 micro
Összesen 4142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 278 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tölteléket: az almát megreszeljük, a diót ledaráljuk, majdezeketösszekeverjük ésízlés szerint, illetve az alma savanykásságától függően adunk hozzá cukrot és egy kevés fahéjat.
  2. A tejet meglangyosítjuk, pici cukrot teszünk bele és felfuttatjuk az élesztőt.
  3. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a sót és a tejfölt. Ezt összegyúrjuk.
  4. Megfelezzük a tésztát. Az egyik felét kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük,majd atölteléketszép egyenletesen elosztjuk rajta.
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és rátesszük a töltelék tetejére. Megszúrkáljuk villával (az almában sütés közben keletkezőgőz miatt), megkenjük a kissé felvert tojással és vékonyan meghintjük picit cukros darált dióval.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz a teteje.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 39481
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagymamámnál töltöttem két napot, így most volt időnk együtt sütni. Pontosabban én inkább csak segítettem és figyeltem. Ez a sütemény egy olyan receptgyűjteményből való, amit még a 2. világháború előtt írt egy kisújszállási asszony (ott lakik a nagymamám is), majd a könyvet a '60-as években újra kiadták. Ennél a receptnél eredetileg zsírt használtak, de mi azt vajjal helyettesítettük (a kedvemért:).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...