r
Nosalty Logó

Diókrémes kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diókrémes kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 5938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 309 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    350.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7989.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    2048 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    501 mg
  • Foszfor
    2530 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    641.9 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1052 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 5938 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Első lépésként a tészta alapanyagait egy keverőtálba tesszük, és alaposan kikeverjük.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe beleöntjük a tésztánkat, és középmeleg sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta belseje is megsült-e.)
  3. Amíg a tésztánk kihűl, elkészítjük a főzött krémet. Elektromos habverővel jól elkeverjük a darált diót, az 1 ek lisztet, a pudingport, a cukrot és tejet.
  4. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve ,sűrű krémet főzünk belőle.
  5. Ha már féligkihűlt a főzött krémünk,15 dkg vajjal jól kikeverjük.
  6. A tésztát kettévágjuk, és kívül belül megkenjük a krémmel.
  7. A csokimázhoz 2 ek kakaót, 2 ek cukrot kevés vízzel sűrűre főzünk. Tűzről levéve 3 dkg vajat elkeverünk benne. Azonnal a tésztára öntjük, és hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8962
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nagyon szeretjük a diós süteményeket, addig kisérleteztem, míg megszületett ennek a sütinek a receptje. Férjem nagy kedvence, azt mondja: gyermekkora ízeit idézi... Remélem Nektek is ízleni fog!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...