r
Nosalty Logó

Diétás kőrösi csepleszes májas

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zoli
Diétás kőrösi csepleszes májas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4298 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    933.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2095 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    318 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 536 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    328.2 g

Zsír

  • Összesen
    297.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    3196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467.1 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    603 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    77 mg
  • Magnézium
    522 mg
  • Foszfor
    4600 mg
  • Nátrium
    1082 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1370.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17779 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3177 micro
  • Kolin:
    1690 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16760 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    10796 micro
  • β-crypt
    2548 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8672 micro
Összesen 4298 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    776 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csepleszt hideg vízbe áztatjuk, és félretesszük. A hagymákat megtisztítjuk. A fokhagymát vízben megfőzzük, a vöröshagymát apróra felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Nem baj, ha nagyon zsíros, mert a sült nyuszi meg száraz, ezért kiegészítik egymást.
  2. A nyúlhúst a csontokról lefaragjuk, és húsdarálón a csirkemájjal együtt ledaráljuk. A hagymákat szintén ledaráljuk, a nyúlhúshoz adagolva. A kész pépet egy nagy tálba tesszük.
  3. A tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a darált, sós pritaminpaprikát. Kézzel összekeverjük, és közben a zabkorpát és a fűszereket is belekeverjük. Természetesen a darált pritaminpaprika hiányában sót is lehet használni. A bekevert massza állapota függ a tojások nagyságától is. Ezért, ha túl hígnak látjuk, lehet még zabkorpát keverni bele. Lényeg az, hogy fasírt állagú masszát készítsünk.
  4. A csepleszt a hideg vízből kivesszük, és tésztaszűrőben lecsöpögtetjük. A massza két kb. 80-90 dekás cipónak felel meg, ezért a csepleszt két egyenlő részre vágjuk ollóval.
  5. A csepleszeket egyenként kiterítjük, és mindkettőbe beletesszük a massza felét. A masszából cipót formálunk, és a hártyával betekerjük. Tepsibe vagy kenyérsütő formába téve 180 fokon kisütjük. Amennyiben nem akarjuk mindkettőt kisütni, a fagyasztószekrényben fél évig eltartható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1494
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a finomat és diétázik. "Az, hogy diétázom, nem jelenti azt, hogy nem ehetek finomat."

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti Kőrösi csepleszes májas nem igazán diétás étel, és sajnos nem felel meg a minimalizált szénhidrátot használó diétámnak. A számomra is megfelelő átalakítás már régen birizgálta a fantáziámat. Most a húsvéti ünnepek után a "szokás szerint" megmaradt ételek között sült nyúl is volt, amit a családból rajtam kívül senki sem evett. Így ideje volt az átlényegülésének. Az átalakítás nagyon finomra sikerült. A diétám miatt gyakran eszem nyúlhúst, így azóta már ismét elkészítettem főtt nyúlból. Ezzel egy kiváló húsleves alapjaként is szolgált a nyuszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...