r
Nosalty Logó

Diétás gyros-tál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
xavie15
Diétás gyros-tál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3679.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    2853 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2063 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 355 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    332 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Elkészítés

Fűszerkeverék

  1. A különböző fűszereket egy kis tálban összekeverjük.
  2. A 100 g csirkecomb alatt színtiszta húst értek. Általában olcsóbb az egész csirkecomb, de természetesen lehet kapni combfilét is. A csirkecomb bőrét én a cicáknak szoktam odaadni, előre is elnézést, ha valaki számára ez pazarlásként vetül le. Miután eltávolítottuk a bőrét, lehúzzuk/vagdossuk róla a fölösleges zsírt (legalábbis azt a keveset, ami rajta van). Ezt követően kifilézzük a húst (vagyis hobby szakácsként inkább úgy mondanám, hogy amennyire nagy darabokban csak tudom, levagdosom a húst a csontról). Majd ezt követően a fentebb leírt fűszerkeverékkel fűszerezzük. A hús darabolását illetően annyit jegyeznék meg, hogy igyekszem minél nagyobb darabokban hagyni. Combfilé esetén fel sem darabolnám, mivel a sütést követően könnyen vágható, omlós lesz a hús.
  3. Kimérjük a krumplit is, majd feldaraboljuk. Én személy szerint a vékonyabb hasábokat pártolom (6-7 cm hosszú, 0,5 cm széles). Megszórjuk a krumplit is a fűszerkeverékkel (kézzel érdemes megforgatni a hasábokat, hogy mindenhova jusson fűszer).
  4. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd egyik felébe beletesszük a csirkehúst, a másik felébe pedig a krumplit.
  5. Előmelegített (kb. 5-10 perc) sütőbe helyezzük a tepsit. Én maximális hőfokra szoktam állítani a sütőt, így nem tudom megmondani a pontos hőfokot. Nagyjából 1 óráig sütjük, de 20 percenként azért átforgatjuk a húst, illetve sütőlapáttal átkavarjuk/forgatjuk a krumplit is, hogy nehogy leragadjon.
  6. Végül pedig egy tányérra helyezzük az összeszelt zöldségeket, a húst és a krumplit, majd az egészet nyakon öntjük egy kis natúr joghurttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 37,5x25,5x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5481
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
xavie15 2 recept

Kb. 1,5 évvel ezelőtt elkezdtem diétázni, sikerült is fogyni 20 kg-ot, azonban sajnos "elfogyott" a motivációm, így visszahíztam. Nemrég újra elkezdtem a diétát, azonban az előző időszakhoz képest most valamivel szabadabban válogatom az ételeket, nem félek például a krumplitól (amit elég sok helyen a diéta egyik gyilkosaként emlegetnek), s ezért mertem összeállítani ezt a diétás gyros-tálat. Remélhetőleg Nektek is elnyeri a tetszéseteket :) Főként ebédre ajánlom (vacsorára semmiképp a szénhidrát miatt). Magát az ételt azért merem diétásnak hívni, mert a bőr nélküli csirkecombot és a krumplit is sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm meg, hozzáadott zsír vagy olaj nélkül. A felhasznált joghurt pedig 3%-os. Érdemes alacsonyabb zsírtartalmú joghurtot használni, de 3% alá én nem mennék, megmondom őszintén, mert azoknak a joghurtoknak furcsa az állaga. Megadtam egy fűszerkeverék receptet is. Itt megjegyezném, hogy ezen gyros-tál esetében a húst és a krumplit is ugyanazzal fűszerezem. Én szeretem, ha az étel enyhén csípős és fűszeres. Persze lehet kapni boltokban fűszerkeverékeket, de a türelmesen elkészített íze, úgy hiszem, meghálálja a befektetett időt. Csak néhány megjegyzés: - Mindegy milyen márkájú fűszereket használsz, én személy szerint nem hiszem, hogy van különbség. - Chili alatt a szárított chili paprikát értem. - Fokhagymapor alatt fokhagyma granulátumot értek. Esetleg só és fokhagyma helyett használhatsz fokhagymás sót, bár árban talán mégis az előző kombináció éri meg. - Én személy szerint úgy szoktam csinálni, hogy egy-egy tasak fűszert összekeverek, és ezt a fűszerkeveréket használom egy jó darabig. De 10 dkg húshoz és krumplihoz mindegyikből 1 teáskanál bőven elég.

Hozzávalók

Fűszerkeverék

Hús, zöldségek és szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...