r
Nosalty Logó

Decsi kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csóti Heni
Decsi kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 279 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 794 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    96 g

Zsír

  • Összesen
    250.4 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7509.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1005 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1344 mg
  • Nátrium
    4674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2002 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    501 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1909 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1058 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 4760 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 279 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejjel felfuttatjuk. A lisztet a többi langyos tejjel, 1 tojással, olvasztott margarinnal, sóval, felfuttatott élesztővel összekeverjük, ha szükséges szórhatunk hozzá még lisztet.
  2. Kalácstésztának dagasztjuk, lefedve hagyjuk kelni duplájára.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán egy-egy darabot késsel vágunk belőle, és rúd alakra sodorjuk, feltekerjük mint egy csigát.
  4. Közepes, kizsírozott tepsibe helyezzük a csigákat szorosan egymás mellé. Bekenjük a tojássárgával a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben sütjük nem túl pirosra (tűpróba!). A végefelé sütőpapírral takarjuk el, hogy az alja is megsüljön.
  6. Mártás: pici zsírt felolvasztunk, és belekeverjük a tejfölt, majd ízlés szerint só, borst, és kevergetve felmelegítjük, de nem forróra.
  7. A csigákat beleforgatjuk, vagy rákenjük a mártást. Langyosan is fogyasztható. A mártástól megpuhul a teteje. A nem fogyasztott kalácsot lefedjük, hogy ne száradjon ki.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6192
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csóti Heni 61 recept

A férjem családjánál ez már hagyomány, most sütöttem először, nagy sikere volt. Érdemes kipróbálni, nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...