r
Nosalty Logó

Debreceni páros-kolbász

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gazdász
Debreceni páros-kolbász
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1878
Kalória
165.2g
Fehérje
9g
Szénhidrátok
127.7g
Zsír
610.7g
Víz
554.8g
Koleszterin
4g
Rost
911.7mg
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1878 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 22545 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    127.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10739.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1703 mg
  • Nátrium
    8477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    610.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 1878 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1982 g

Zsír

  • Összesen
    1532.3 g
  • Telített zsírsav
    535 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    895 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    250 g
  • Koleszterin
    6658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128870.8 g
  • Cink
    208 mg
  • Szelén
    2477 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    123 mg
  • Magnézium
    2459 mg
  • Foszfor
    20440 mg
  • Nátrium
    101723 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    7329 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2444 micro
  • B6 vitamin:
    67 mg
  • B12 Vitamin:
    126 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1470 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    36 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    570 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    5658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    540 micro
  • β-karotin
    24155 micro
  • β-crypt
    5584 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    17431 micro
Összesen 22545 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A jól lehűtött sovány sertéshúst és a szalonnát késsel 6-8 mm-es darabokra VÁGJUK! (Hagyományosan teknőbe tették, és két, kézbe fogott késsel metélték.) Esetleg nagy lyukú darálón daráljuk, de a szalonnát ekkor is érdemesebb vágni.
  2. A marhahúst 2-3-szor pépesre daráljuk.
  3. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
  4. A húst, a szalonnát, a fűszereket a hozzáadott vízzel alaposan összedolgozzuk. Ha nem füstöljük, adhatunk hozzá folyékony füstöt, és ebben az esetben több paprikát (a sok paprika füstöléskor megkeseredhet).
  5. A vékonybélbe betöltött kolbászt 11 cm-es darabokra pározzuk, egy napig hűvös helyen szikkasztjuk.
  6. Lehetőség szerint füstöljük, majd ezt követően igény szerint sütjük, vagy főzzük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc

A 2017-es Debreczeni ZAMAT street&classic food Fesztiválon indultunk ezzel a recepttel az I. Debreczeni Páros-kolbász-töltő Versenyen. Irodalmi források alapján összeállított "fúziós" recept. A Debreczeni páros-kolbásznak nincs szabadalmaztatott receptje. Ez egy kísérlet egy egykori (több mint 100 éves) hagyomány megidézésére.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

6 kedves teraszos hely, ahol imádunk tavasszal enni, inni és...

Lássuk be, az idei tavaszt nem adják ingyen, már jóformán március végén járunk, és még mindig nem lehet eltenni a télikabátot. Azért persze vannak jelek. Egyre többször kelünk fel úgy, hogy besüt a nap az ablakon, délután ötkor még nincs vaksötét, és néha-néha már azt is érezzük, hogy ereje van a napnak. A közelgő igazi tavaszra ajánlunk 6 kedves teraszos helyet nektek.

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!