r
Nosalty Logó

Darázsfészek 4. - kakaós, fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darázsfészek 4. - kakaós, fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 5270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1318 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3294 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    884 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 5270 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a tejben pici cukorral és egy csipet sóval megkelesztjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. rétestészta keménységű lesz.
  3. Egy kendővel letakarjuk, és picit kelni hagyjuk.
  4. Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket.
  5. Összesodorjuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk.
  6. A tésztadarabokat állítva a tepsibe rakjuk, 1 cm távolságot hagyva közöttük.
  7. Újra hagyjuk kicsit kelni addig, míg a darabok egymáshoz nem érnek.
  8. Előmelegített sütőben sütjük, mikor pirulni kezd a teteje, meglocsoljuk a vaníliás tejjel.
  9. Ha kész, vaníliás porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15398
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 09.

Ajánló

Tejjel fogyasztva isteni finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Míg iskolába jártam, anyukám sokszor sütötte ezt a sütit, ami tulajdonképpen a bolti kakaós csiga háziasított változata. Reggelire kitűnő finomság volt egy gyereknek.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...