r
Nosalty Logó

Darázsfészek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darázsfészek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 3906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Összesen 248 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 975 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4833 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    849 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1298 mg
  • Nátrium
    2124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1080 micro
Összesen 3906 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl langyos tejben a kockacukrot elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztető elkezd emelkedni.
  2. 3 egész tojást, a sót kikeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt és a lisztet. A liszt mennyisége annyi legyen, hogy a tészta állaga rétes tészta keménységű legyen (kicsit lágy). A tésztát jól dagasszuk meg, majd 45 percig meleg helyen kelesszük.
  3. Egy deszkát szórjunk meg liszttel, és a megkelt tésztát helyezzük rá. Késsel vágjuk kétfelé. Egyik felét nyújtsuk ki kisujjnyi vastagságú téglalapra. Nyújtáskor, szükség szerint, szórjuk meg a tészta tetejét liszttel.
  4. A vajat kenhető állagúra olvasszuk meg, és a vaníliás cukorral keverjük össze. A cukros vajjal kenjük meg a kinyújtott tésztát. A tésztát szórjuk meg mazsolával és tekercseljük fel. A tekercset 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk fel, és helyezzük egy kivajazott tepsibe. A tepsibe úgy helyezzük a tésztát, hogy ne legyenek nagyon közel egymáshoz, mert még ott is kelni fog.
  5. A tészta másik felét hasonló módon nyújtsuk ki, és vajazzuk meg, de azt cukros kakaóval szórjuk.
  6. A sütés előtt a tésztát a tepsiben 1,5 órát kelesszük. Felvert tojással kenjük meg a tetejét.
  7. 170 °C-os előmelegített sütőben, légkeverésen, kb. 30 percig süssük, ekkor a tészta teteje pirulni kezd.
  8. Sütés közben a 3 dl tejet ízlés szerinti cukorral forraljuk fel. A forró tejet egy kis merőkanál segítségével lassan csurgassuk sütemények tetejére, majd további 5 percre tegyük vissza a sütőbe.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 40723
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény elkészítésének leírása még a dédanyám által írt, már igencsak megsárgult recepten található. A nagymamámmal megsütöttük hétvégén. Gyerekkoromban ez volt az egyik kedvenc kelt tésztás süteményem.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez, szórásához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...