Darálthús alapú pizza
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pizzaalap
-
100g darált pulykahús115 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10g zabpehelyliszt40 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
43g sovány túró41 kcal
Ketchup helyett
-
67g paradicsom12 kcal
-
13g krémsajt33 kcal
-
7g zabpehely25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltét
-
13g spenót2 kcal
-
31g újhagyma6 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
13g trappista sajt47 kcal
-
10g mozzarella30 kcal
Összesen
391
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pizzaalap
-
300g darált pulykahús345 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g zabpehelyliszt121 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g sovány túró122 kcal
Ketchup helyett
-
200g paradicsom36 kcal
-
40g krémsajt100 kcal
-
20g zabpehely76 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltét
-
40g spenót7 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
30g mozzarella90 kcal
Összesen
1176
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pizzaalap
-
25.7g darált pulykahús30 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.6g zabpehelyliszt10 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.1g sovány túró10 kcal
Ketchup helyett
-
17.1g paradicsom3 kcal
-
3.4g krémsajt9 kcal
-
1.7g zabpehely6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Feltét
-
3.4g spenót1 kcal
-
7.9g újhagyma2 kcal
-
8.6g paradicsom2 kcal
-
3.4g trappista sajt12 kcal
-
2.6g mozzarella8 kcal
Összesen
102
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 40.5 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1033.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 83 mg
-
Foszfor 421 mg
-
Nátrium 280 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 244.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1109 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1615 micro
Összesen
391
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 121.5 g
Zsír
-
Összesen 45.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 454 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3099.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 616 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 1264 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 733.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 573 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 77 micro
-
K vitamin: 281 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 384 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 3327 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 4846 micro
Összesen
1176
kcal
- 12% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 661 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
102
kcal
Hozzávalók
Pizzaalap
-
300 g darált pulykahús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
30 g zabpehelyliszt
-
1 db tojás
-
só ízlés szerint
-
130 g sovány túró
Ketchup helyett
-
2 közepes db paradicsom
-
40 g krémsajt
-
20 g zabpehely
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Feltét
-
40 g spenót
-
1 közepes db újhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
40 g trappista sajt
-
30 g mozzarella
Elkészítés
Pizzaalap
- A vöröshagymát érdemes pici olívaolajon, sóval megpárolni és az üveges vöröshagymához adni a piros paprikát (én most kihagytam, mert nagyon éhes voltam már). A darált húshoz adjuk az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a túrót, a tojást, a fekete borsot és jól összegyurmázzuk. Sózzuk meg még egy picit, mert úgy jó (túró miatt is kell még egy kis só).
- Amint összedolgoztuk az egyveleget, akkor a sütőpapírral kibélelt tepsibe csinálunk három db kisebb pizzakört. (Vagy akkora pizzaalapokat csináljunk, amihez kedvünk van.) Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 40 perc alatt megsütjük. Mielőtt majdnem kész, kivesszük és rátesszük a feltétet (mindent halmozhatunk a pizzaalapra, amit szeretünk).
Ketchup helyett
- Mivel nem szeretem a ketchupot, így én gyártottam helyette mást. Természetesen, aki szereti a ketchupot, ezt a részt kihagyhatja.
- Két db paradicsomot felkockázunk, teszünk hozzá krémsajtot, egy pici sót, borsot és zabpelyhet (hogy felszívja a paradicsom levét és ne áztassa el a pizzánkat), aztán turmixoljuk össze. Kész is!
Feltét
- Természetesen ez szabadon variálható. Az én javaslatom alapján a kész pizzaalapra teszünk egy adag ketchup helyettesítőt (vagy ketchupot), rá spenótot, rá paradicsomkarikákat, majd mozzarellát, újhagymát és legvégül sok-sok reszelt sajtot.
- A feltét pizzára helyezése után tegyük vissza a sütőbe a pizzákat és süssük készre. Én már csak a pizza tetejét grilleztem, hogy szépen megbarnuljon a teteje és a spenót összeessen. Kb. 10 perc alatt készen is van a pizza.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5221
- Feltöltés dátuma: 2014. október 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A liszt kiváltására és a hús, mint feltét helyettesítésére kiválóan alkalmas pizza receptet találtam ki :-) Nagyon finomra sikeredett. Egy kicsi pizza bőven elég főétkezésre. Ha még kisebbeket csinálunk, akkor előételnek is kiváló, vagy vendégvárónak.