r
Nosalty Logó

Darálthús alapú pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Darálthús alapú pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Összesen 391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Összesen 1176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Összesen 102 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 391 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3099.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    616 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1264 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    733.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3327 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4846 micro
Összesen 1176 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    661 micro
  • Lut-zea
    415 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Elkészítés

Pizzaalap

  1. A vöröshagymát érdemes pici olívaolajon, sóval megpárolni és az üveges vöröshagymához adni a piros paprikát (én most kihagytam, mert nagyon éhes voltam már). A darált húshoz adjuk az előzőleg megpárolt vöröshagymát, a túrót, a tojást, a fekete borsot és jól összegyurmázzuk. Sózzuk meg még egy picit, mert úgy jó (túró miatt is kell még egy kis só).
  2. Amint összedolgoztuk az egyveleget, akkor a sütőpapírral kibélelt tepsibe csinálunk három db kisebb pizzakört. (Vagy akkora pizzaalapokat csináljunk, amihez kedvünk van.) Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 40 perc alatt megsütjük. Mielőtt majdnem kész, kivesszük és rátesszük a feltétet (mindent halmozhatunk a pizzaalapra, amit szeretünk).

Ketchup helyett

  1. Mivel nem szeretem a ketchupot, így én gyártottam helyette mást. Természetesen, aki szereti a ketchupot, ezt a részt kihagyhatja.
  2. Két db paradicsomot felkockázunk, teszünk hozzá krémsajtot, egy pici sót, borsot és zabpelyhet (hogy felszívja a paradicsom levét és ne áztassa el a pizzánkat), aztán turmixoljuk össze. Kész is!

Feltét

  1. Természetesen ez szabadon variálható. Az én javaslatom alapján a kész pizzaalapra teszünk egy adag ketchup helyettesítőt (vagy ketchupot), rá spenótot, rá paradicsomkarikákat, majd mozzarellát, újhagymát és legvégül sok-sok reszelt sajtot.
  2. A feltét pizzára helyezése után tegyük vissza a sütőbe a pizzákat és süssük készre. Én már csak a pizza tetejét grilleztem, hogy szépen megbarnuljon a teteje és a spenót összeessen. Kb. 10 perc alatt készen is van a pizza.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5205
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A liszt kiváltására és a hús, mint feltét helyettesítésére kiválóan alkalmas pizza receptet találtam ki :-) Nagyon finomra sikeredett. Egy kicsi pizza bőven elég főétkezésre. Ha még kisebbeket csinálunk, akkor előételnek is kiváló, vagy vendégvárónak.

Hozzávalók

Pizzaalap

Ketchup helyett

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...