Darált húsos raguval töltött durumlisztes csiga
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
kelt tészta
-
80g durumliszt271 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
6 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
42 kcal
-
64g tej36 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g sajt70 kcal
darált húsos ragu
-
80g darált sertéshús146 kcal
-
3g sertészsír27 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
781
kcal
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
kelt tészta
-
400g durumliszt1356 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
320g tej179 kcal
-
7g só0 kcal
-
100g sajt352 kcal
darált húsos ragu
-
400g darált sertéshús728 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
Összesen
3906
kcal
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
kelt tészta
-
23.5g durumliszt80 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
6.4g tojás8 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
18.8g tej11 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
5.9g sajt21 kcal
darált húsos ragu
-
23.5g darált sertéshús43 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
Összesen
231
kcal
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.2 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 150 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2074.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 265 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 112 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
781
kcal
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206 g
Zsír
-
Összesen 137.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 749 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10370.6 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 552 mg
-
Kálcium 1325 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 758 mg
-
Foszfor 3801 mg
-
Nátrium 3862 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 560.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 491 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 539 micro
-
Kolin: 623 mg
-
Retinol - A vitamin: 488 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 527 micro
Összesen
3906
kcal
- 15% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 608.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 223 mg
-
Nátrium 226 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
231
kcal
Hozzávalók
kelt tészta
-
40 dkg durumliszt
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
3 dkg friss élesztő
-
3 csipet cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
320 ml tej
-
1 tk só
darált húsos ragu
-
40 dkg darált sertéshús
-
1 ek sertészsír
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál fekete bors
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 tk rozmaring
Elkészítés
kelt tészta
- Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. Dagasztóspirál segítségével a lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a tejjel összeforgatjuk, majd kézzel még átgyúrjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
- Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, kb. 2 cm-3 cm szélest, erre teszünk a kihűlt darált húsos raguból, majd feltekerjük. (Így lesz szép a csigánk formája.)
- Sütőpapíros tepsibe rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon. Ha kihűlt, tálaljuk. Jó étvágyat!!
darált húsos ragu
- A darált sertéshúst megmossuk, majd gépi húsdarálón megdaráljuk.(Ha darálva vásároltuk, akkor ez már kész.)
- A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Rátesszük a darált húst.
- Kevergetve pirítjuk. A fűszereket hozzáadjuk. Megkóstoljuk. Készre pároljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 53
- Feltöltés dátuma: 2024. november 20.
Ajánló
A durumliszt a hagyományos búzaliszthez képest sokkal több rostot tartalmaz, ami az emésztésünkre kedvezően hat. Ráadásul a rostok lassítják a szénhidrát felszívódását, ezért a durumbúzából készült termékek fogyasztása után később éhezünk meg!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Iluska
1115 recept
Ez az étel egy tartalmas leves után nagyon jól beilleszthető. A finom raguval töltve egy jó ételt kapunk. Mi nagyon szeretjük a házilag elkészített kelt tésztákat. :-)))