r
Nosalty Logó

Darált húsos raguval töltött durumlisztes csiga

5,0

2 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Darált húsos raguval töltött durumlisztes csiga
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

kelt tészta

darált húsos ragu

781
Kalória
41.2g
Fehérje
93.4g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
112g
Víz
149.9g
Koleszterin
1.9g
Rost
3.6g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

darált húsos ragu

Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

darált húsos ragu

Összesen 3906 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

kelt tészta

darált húsos ragu

Összesen 231 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2074.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    112 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 781 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10370.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    3801 mg
  • Nátrium
    3862 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    560.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    491 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3906 kcal
  • 15% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés langyos tejjel, cukorral felfuttatjuk. Dagasztóspirál segítségével a lisztet a megkelt élesztővel, sóval, tojássárgájával, olajjal, a tejjel összeforgatjuk, majd kézzel még átgyúrjuk, 1 órát letakarva kelesztjük.
  2. Mikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokat vágunk, kb. 2 cm-3 cm szélest, erre teszünk a kihűlt darált húsos raguból, majd feltekerjük. (Így lesz szép a csigánk formája.)
  3. Sütőpapíros tepsibe rakjuk. Reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegítés nélkül sütőbe toljuk, és megsütjük 200 fokon. Ha kihűlt, tálaljuk. Jó étvágyat!!

darált húsos ragu

  1. A darált sertéshúst megmossuk, majd gépi húsdarálón megdaráljuk.(Ha darálva vásároltuk, akkor ez már kész.)
  2. A vöröshagymát a zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Rátesszük a darált húst.
  3. Kevergetve pirítjuk. A fűszereket hozzáadjuk. Megkóstoljuk. Készre pároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez az étel egy tartalmas leves után nagyon jól beilleszthető. A finom raguval töltve egy jó ételt kapunk. Mi nagyon szeretjük a házilag elkészített kelt tésztákat. :-)))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!