r
Nosalty Logó

Darakrémes mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Darakrémes mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 1930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 11576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1106.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 1930 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    184.6 g

Zsír

  • Összesen
    505.2 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    2039 mg
  • Nátrium
    1908 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1562.9 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3652 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3582 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 11576 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba készítjük, összedolgozzuk, és 4 részre osztjuk.
  2. A lapokat lisztes deszkán kinyújtjuk, és megvajazott (fordított) tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Amíg sütjük a lapokat, áztassuk be a 2,5 dl vízbe a darát.
  4. Amikor megdagadt a dara, tegyük föl a tejet a cukorral, vaníliás cukorral főni, és keverjük hozzá a beáztatott darát, és főzzük sűrűre. A forró darához adjuk a 25 dkg vajat, keverjük, míg el nem olvad benne.
  5. Amikor kihűl, az első lapot kenjük meg ribizlilekvárral, erre kenjünk a krémet, majd következik a másik lap, erre krémet kenünk, befedjük a harmadik lappal, erre megint krém, majd befedjük a negyedik lappal.
  6. A vajat felolvasztjuk, hogy jó meleg legyen, és hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, és addig keverjük, míg el nem olvad, majd ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33x44
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 20118
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Ajánló

A krémet változtattam meg, mert ott tejből, lisztből, cukorból készült a krém, és vajjal volt habosra kikeverve. Nekem és a családomnak is nagyon ízlett a darakrém, így utóbbi időben ezzel készítem. A lapokat nagy tepsin sütöttem. Ez elég nagy adag, ha kevesen vannak, akkor inkább a fél adagot ajánlom. Ha nem sikerülne összedolgozni a tésztát, adjatok hozzá pár ek. tejet. Viszont nekem nem volt szükség, a receptben sem szerepel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Ezt a süteményt egy szlovák újságban találtam negyven évvel ezelőtt. Legelső alkalommal is nagyon jól sikerült. Kockára vágták a képen, és a közepébe 4 db meghámozott mandula volt. Nagyon jól mutatott a képen! Pontosan úgy készítettem el én is. Sajnos nekem most csak szeletekben volt itthon mandula, így ezzel szórtam meg.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokoládémázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...