r
Nosalty Logó

Dán csokis süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Dán csokis süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
155 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 418 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    335 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2816.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1341 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 3984 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat és a cukrokat kis lángon felolvasztjuk, kevergetjük egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  2. Beletördeljük a csokolodát, felolvasztjuk.
  3. Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a darált diót.
  4. A diós masszához egyenként adjuk a tojások sárgáját, és egyenként alaposan elkeverjük őket kézi mixerrel.
  5. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, és a tojásos masszához keverjük.
  6. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan összeforgatjuk a tésztával.
  7. Őzgerinc formát kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát.
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
  9. A forró süteményt borítsuk rácsra, kenjük meg a lekvárral. Hagyjuk kihűlni.
  10. A kihűlt süteményt vonjuk be a megolvasztott csokoládéval. A tetejét díszíthetjük darált dióval, kókusszal.
  • Sütés hőfoka: 155 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18646
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Nagyon finom, egyszerű csokis recept!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb sztorija nincs: egy kedves ismerősöm hozta a receptet, mivel kevés lisztet tartalmaz, gondolta hasznát veszem. :) A képen a próbaadag van, ahol nem elég alaposan liszteztem ki a formát, így a süti közepe a formában ragadt... Az íze és a puhasága azért kárpótolt bennünket :-D A következő nap dupla adagban sütöttem meg, tepsiben, a családi összejövetelre. Mindkét sógornőm elkérte a receptet! Ha tepsiben sütjük, vékonyabb a tészta, így rövidül a sütési idő! A süteménybe és a süti tetejére tett csoki nagyon befolyásolja az ízvilágot, édességet! Válasszunk olyan csokit, amit magában is szeretünk! Napok múlva is puha marad! Nemcsak baracklevár illik hozzá, hanem más savanykás lekvárt is használhatunk.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...