Dán csokis süti
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
38g vaj269 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
20g dió131 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
83 kcal
-
25g csokoládé137 kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
80g dió523 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
70g finomliszt255 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A tetejére
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
15.8g vaj113 kcal
-
10.5g cukor41 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
10.5g étcsokoládé57 kcal
-
8.4g dió55 kcal
-
23.1g tojás29 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A tetejére
-
12.6g sárgabaracklekvár35 kcal
-
10.5g csokoládé57 kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 63.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.3 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 335 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 55.2 g
Zsír
-
Összesen 255.6 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 1059 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2816.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 444 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 465 mg
-
Foszfor 1306 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 381.1 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 221.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1341 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 648 mg
-
Retinol - A vitamin: 1316 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 299 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1056 micro
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 137 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg étcsokoládé
-
4 db tojás
-
0.5 kk sütőpor
A tetejére
-
6 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A vajat és a cukrokat kis lángon felolvasztjuk, kevergetjük egészen addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
- Beletördeljük a csokolodát, felolvasztjuk.
- Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a darált diót.
- A diós masszához egyenként adjuk a tojások sárgáját, és egyenként alaposan elkeverjük őket kézi mixerrel.
- A sütőport a liszttel összeforgatjuk, és a tojásos masszához keverjük.
- Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan összeforgatjuk a tésztával.
- Őzgerinc formát kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
- A forró süteményt borítsuk rácsra, kenjük meg a lekvárral. Hagyjuk kihűlni.
- A kihűlt süteményt vonjuk be a megolvasztott csokoládéval. A tetejét díszíthetjük darált dióval, kókusszal.
- Sütés hőfoka: 155 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 70 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 240
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 18646
- Feltöltés dátuma: 2012. március 24.
Ajánló
Nagyon finom, egyszerű csokis recept!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Különösebb sztorija nincs: egy kedves ismerősöm hozta a receptet, mivel kevés lisztet tartalmaz, gondolta hasznát veszem. :) A képen a próbaadag van, ahol nem elég alaposan liszteztem ki a formát, így a süti közepe a formában ragadt... Az íze és a puhasága azért kárpótolt bennünket :-D A következő nap dupla adagban sütöttem meg, tepsiben, a családi összejövetelre. Mindkét sógornőm elkérte a receptet! Ha tepsiben sütjük, vékonyabb a tészta, így rövidül a sütési idő! A süteménybe és a süti tetejére tett csoki nagyon befolyásolja az ízvilágot, édességet! Válasszunk olyan csokit, amit magában is szeretünk! Napok múlva is puha marad! Nemcsak baracklevár illik hozzá, hanem más savanykás lekvárt is használhatunk.