Dalmát krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
32g tojásfehérje17 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g dió131 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5g dió34 kcal
-
4g mazsola13 kcal
Krém
Összesen
480
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g dió654 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
26g dió170 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Krém
-
95 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Összesen
2404
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
17.3g tojásfehérje9 kcal
-
10.8g porcukor42 kcal
-
10.8g dió71 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.8g dió18 kcal
-
2.4g mazsola7 kcal
Krém
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
21.6g tej12 kcal
-
21.6g növényi habtejszín54 kcal
Összesen
259
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 26.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.8 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
480
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 133.1 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2255 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 534 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 748 mg
-
Nátrium 656 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 259 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 158 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
2404
kcal
- 9% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
259
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tészta
-
100 g porcukor
-
60 g finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 marék mazsola
Krém
-
25 g vaníliás pudingpor
-
2 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 dl tej
Elkészítés
Tészta
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keményre vert habhoz. Ezután adjuk hozzá a darált diót, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze.
- Egy kb. 30x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük el benne a masszát, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval és a mazsolával. (legközelebb a mazsolát beáztatom majd egy kevés rumba, mert így szárazon kissé túlsült, melytől azért így is finom volt)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)
- A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra a tésztát.
Krém
- A pudingport keverjük simára a tejjel és a cukorral, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)
- A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel, keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a maradék felvert tejszínt, majd óvatosan keverjük össze.
- Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára, majd egyenletesen kenjük rá a vaníliakrémet. Ezután helyezzük rá a másik lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.
- Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 174
- Tegnapi nézettség: 59
- 7 napos nézettség: 144
- Össznézettség: 38547
- Feltöltés dátuma: 2021. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
401 recept