r
Nosalty Logó

Currys vöröslencse-leves hajdinával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dr. Nicole
Currys vöröslencse-leves hajdinával
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

234
Kalória
9.3g
Fehérje
34.9g
Szénhidrátok
7.8g
Zsír
483.2g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Rost
3.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 41 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    483.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1556 micro
  • β-karotin
    3746 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 234 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3194.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1517 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    3865.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3015 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    588 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12447 micro
  • β-karotin
    29966 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1316 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 1874 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    282 micro
  • β-karotin
    678 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 41 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét és a hajdinát átmossuk, a zöldségeket megpucoljuk.
  2. Egy lábosban felmelegítjük a kókuszolajat, majd megpirítjuk benne a kardamomot, koriandert, vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért.
  3. Ebbe megy a felkockázott paprika, a felkarikázott répa, a vöröslencse, zeller, valamint a só, bors és őrölt kömény. Ezeket kevergetve 2-3 percig sütjük.
  4. Ezután hozzáadjuk a chilit, kókusztejet és vizet, majd nagyjából 50 percig lefedve, közepes lángon főzzük (amíg a zöldségek és a lencse meg nem fő).
  5. 50 perc elteltével jöhet a hajdina, paradicsom, curry, kurkuma és még só, bors, ha kell.
  6. Ezután még 10 percig főzzük (amíg a hajdina meg nem puhul), és a végén megbolondíthatjuk egy kis citromlével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 65 perc

Évekkel ezelőtt amikor candida diétára kényszerültem, találtam egy nagyon egyszerű lencseleves receptet. Ezt követően, pár hónapja olvastam egy lencsés curry receptet a dm active beauty magazinban. Mivel a vöröslencsét jobban szeretem, mint a hagyományosat, így a 2 receptet összevegyítettem, kiegészítettem, és voilá, elkészült egy nagyon finom, főként indiai fűszerezésű leves, mely talán már egytálételnek is mondható.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtkrémleves

Az egyik legkülönlegesebb levesfélénk a sajtkrémleves, ami remek lélekmelengető kanalznivaló a hűvős őszi-téli napok során. A legtöbben csak instant, porított formában ismerik, pedig ...

Rosanics Petra

Magyaros karfiolleves

A magyaros karfiolleves egy gyors, könnyű, maradékmentő (mivel a karfiol zsenge zöldjét is belefőzzük), emellett pénztárcabarát leves: egyszerűen elkészíthető, viszont komplex ízű ...

Gerzsenyi Flóra

Sült karfiolos leves

Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!