r
Nosalty Logó

Currys lencsefőzelék

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Takács Kriszti
Currys lencsefőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1049 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 1049 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4622.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    825 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

VÍZ

  • Összesen
    763.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3622 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 3146 kcal
  • 13% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencse levét leszűrjük, majd a vízzel, a megtisztított hagymával, burgonyával és fokhagymával összeturmixoljuk. Ezután mehet egy edénybe és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a curryt, a sót,a borsot és alaposan elkeverjük.
  2. A karfiolt apró rózsákra bontjuk, majd leöntjük 1 ek olívaolajjal, korianderrel, sóval és borssal, majd elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük, majd 200 C fokon kb. 15 percig sütjük.
  3. A bab felét főzés közben hozzáadjuk a lencsekrémhez, a másik felét 1 ek olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Sót, borsot és római köményt adunk hozzá.
  4. Ha elkészült minden, a babot és a karfiolt feltétként tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 261
  • Össznézettség: 6570
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 12.

Receptkategóriák

Currys lencsefőzelék
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...