Currys lencsefőzelék
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1049
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
3146
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
169
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1540.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 275 mg
-
Foszfor 990 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 254.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1207 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
1049
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 197.2 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4622.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 568 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 825 mg
-
Foszfor 2970 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554.3 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 113 mg
VÍZ
-
Összesen 763.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 156 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 81 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3622 micro
-
Kolin: 745 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
3146
kcal
- 13% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
169
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lencse levét leszűrjük, majd a vízzel, a megtisztított hagymával, burgonyával és fokhagymával összeturmixoljuk. Ezután mehet egy edénybe és közepes hőfokon kb. 20 percig főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a curryt, a sót,a borsot és alaposan elkeverjük.
- A karfiolt apró rózsákra bontjuk, majd leöntjük 1 ek olívaolajjal, korianderrel, sóval és borssal, majd elkeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsin elterítjük, majd 200 C fokon kb. 15 percig sütjük.
- A bab felét főzés közben hozzáadjuk a lencsekrémhez, a másik felét 1 ek olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Sót, borsot és római köményt adunk hozzá.
- Ha elkészült minden, a babot és a karfiolt feltétként tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 261
- Össznézettség: 6570
- Feltöltés dátuma: 2021. július 12.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
szilveszter
kategória:
szilveszteri levesek, főételek, köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Takács Kriszti
133 recept