Curry-s spárgakrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
300g víz0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
15g martini bianco49 kcal
-
63g habtejszín183 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
Összesen
335
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g fehér spárga70 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
60g martini bianco196 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
Összesen
1341
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
23.1g fehér spárga3 kcal
-
55.4g víz0 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g vaj9 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
2.8g martini bianco9 kcal
-
11.5g habtejszín34 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
Összesen
62
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 450 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 281 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 244 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 446 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 624 micro
Összesen
335
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19.1 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1091.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 428 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1800.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1126 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 117 mg
-
Retinol - A vitamin: 975 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1785 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2495 micro
Összesen
1341
kcal
- 1% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
-
500 g fehér spárga
-
1.2 l víz
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
250 ml habtejszín
-
2 tk curry por
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet cukor
Elkészítés
- A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A spárgafejeket levágjuk, a maradékot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hulladékot az enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
- A spárgafejeket kevés vízben a spárga vízéből kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, félretesszük.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a spárgadarabokat a fejek nélkül, 2-3 percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és a curry porral, további 2-3 percig pirítjuk.
- Felöntjük a vermuttal, kb. 750 ml-el a spárga főzővizéből és tejszínnel. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
- A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal, curry porral és citromlével ízesítjük.
- A levest tányérokba osztjuk, a spárgafejekkel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4827
- Feltöltés dátuma: 2016. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A spárgaleves egy kicsit egzotikus változata. A tejszín egy részét helyettesíthetjük kókusztejjel is. A spárgát előző nap már megtisztíthatjuk, és nedves konyharuhába csomagolva másnapig tárolhatjuk a hűtőben. A spárgahulladékból is hamarabb előkészíthetjük a spárgalevet. Így másnap kb. 25-30 perc alatt már kész is a levesünk.