r
Nosalty Logó

Curry-s spárgakrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Curry-s spárgakrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 335 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    975 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1785 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2495 micro
Összesen 1341 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megmossuk, megtisztítjuk. A spárgafejeket levágjuk, a maradékot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A hulladékot az enyhén sós vízben 30 percig főzzük, a levet egy lábasba szűrjük.
  2. A spárgafejeket kevés vízben a spárga vízéből kb. 5 percig főzzük. Leszűrjük, félretesszük.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a spárgadarabokat a fejek nélkül, 2-3 percig dinszteljük, majd megszórjuk a liszttel és a curry porral, további 2-3 percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a vermuttal, kb. 750 ml-el a spárga főzővizéből és tejszínnel. Sóval, borssal és cukorral fűszerezzük. Felfőzzük, és alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük.
  5. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átpasszírozzuk. Sóval, borssal, curry porral és citromlével ízesítjük.
  6. A levest tányérokba osztjuk, a spárgafejekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4827
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A spárgaleves egy kicsit egzotikus változata. A tejszín egy részét helyettesíthetjük kókusztejjel is. A spárgát előző nap már megtisztíthatjuk, és nedves konyharuhába csomagolva másnapig tárolhatjuk a hűtőben. A spárgahulladékból is hamarabb előkészíthetjük a spárgalevet. Így másnap kb. 25-30 perc alatt már kész is a levesünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...