r
Nosalty Logó

Cukros-mézes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Cukros-mézes szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    742 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.9 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    390 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 4090 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, szódabikarbónával, sóval meg a fahéjjal.
  2. Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá az olajat, mézet, cukrot, citromhéjat. Alaposan keverjük el. Adjuk hozzá több részletben a lisztet, a narancslével váltakozva.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát, a tetejét hintsük meg a mandulával.
  4. Meleg sütőbe tolva megsütjük. Akkor van kész, ha fogvájót szúrunk a közepébe, és már nem ragad rá a tészta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2021
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kifogyott a kenyér itthon, a pékség pedig zárva volt, ahonnan be szoktunk spejzolni magunknak egy hétre valót. Mindenki megijedt, amiért jégpáncél van az úton, hogy a kocsi, ha megindul, senki nem tudja megállítani. Sajnos gyalog elérhetetlen, mert nem a szomszédban vannak, hanem a szomszéd varosban. Így beindítottam az itthoni sütödét. Elkészítettem a tejfölös-sajtos háromszöget, utána pedig ezt az édeset is megsütöttem. A férjemnek így el is vicceltem a Valentin napot: sütöttem honey cake-et, Honey! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...