r
Nosalty Logó

Cukormentes, mézes zserbó

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Cukormentes, mézes zserbó
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

401
Kalória
4.6g
Fehérje
53.6g
Szénhidrátok
18.3g
Zsír
100.2g
Víz
67.5g
Koleszterin
4.3g
Rost
8.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    801.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a 2 tojást, 50 g margarint, mézet és 25 g édesítőt egy fém tálban kézi habverővel simára keverünk.
  2. Ha alaposan elkevertük, gőz fölött krémmé főzzük.
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 400 g lisztet.
  4. Vizet csak annyit adjunk hozzá, amennyit felvesz és még nyújtható marad. Mivel sokféle lisztkeverék van, az összetevőkhöz mérten más-más mértékű nedvességet szív fel.
  5. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát három részre osztjuk, és félujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  6. Egyenként kisütjük, 160 C fokon kb. 6 perc alatt - félidőnél a tepsit megfordítottam.
  7. A tésztalapokat hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána töltsük meg a krémmel.
  8. A krémhez a 60 g lisztet, az 1 tojást, a 25 g édesítőt simára keverünk a rizstejjel, majd puding sűrűségűre főzzük.
  9. Kézi habverővel érdemes folyamatosan keverni, hogy egységes és csomómentes legyen. Ha felforrt, félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  10. A 100 g margarint elkeverünk a 25 g édesítővel, majd ha a krém kihűlt, gépi habverővel elkeverjük benne.
  11. Ezután két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, a másikhoz a citromlevet. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
  12. Ha letelt az idő, az egyik tésztalapot megkenjük a kakaós krémmel, jöhet rá a második lap. Arra kerül a citromos krém, majd a harmadik lappal zárjuk.
  13. A tetejét eritrites porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük. Eredetileg csokimáz kerül rá, azonban próbáltam visszafogni a kalóriákat, amennyire lehet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

A recept nagymamám szakácskönyvéből származik, rengeteg cukorral, ahogy azt kell. Ez egy sokkal kímélőbb, alakbarátabb verzió, persze csak mértékkel. cukormentes - laktózmentes - gluténmentes

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!