r
Nosalty Logó

Cukormentes, mézes zserbó

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Cukormentes, mézes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 401 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    36.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5134.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    1072 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1183 mg
  • Nátrium
    2651 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1776 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 3218 kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához a 2 tojást, 50 g margarint, mézet és 25 g édesítőt egy fém tálban kézi habverővel simára keverünk.
  2. Ha alaposan elkevertük, gőz fölött krémmé főzzük.
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 400 g lisztet.
  4. Vizet csak annyit adjunk hozzá, amennyit felvesz és még nyújtható marad. Mivel sokféle lisztkeverék van, az összetevőkhöz mérten más-más mértékű nedvességet szív fel.
  5. Ha ezzel megvagyunk, a tésztát három részre osztjuk, és félujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
  6. Egyenként kisütjük, 160 C fokon kb. 6 perc alatt - félidőnél a tepsit megfordítottam.
  7. A tésztalapokat hagyjuk teljesen kihűlni, csak utána töltsük meg a krémmel.
  8. A krémhez a 60 g lisztet, az 1 tojást, a 25 g édesítőt simára keverünk a rizstejjel, majd puding sűrűségűre főzzük.
  9. Kézi habverővel érdemes folyamatosan keverni, hogy egységes és csomómentes legyen. Ha felforrt, félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni.
  10. A 100 g margarint elkeverünk a 25 g édesítővel, majd ha a krém kihűlt, gépi habverővel elkeverjük benne.
  11. Ezután két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót, a másikhoz a citromlevet. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
  12. Ha letelt az idő, az egyik tésztalapot megkenjük a kakaós krémmel, jöhet rá a második lap. Arra kerül a citromos krém, majd a harmadik lappal zárjuk.
  13. A tetejét eritrites porcukorral vagy kakaóporral is díszíthetjük. Eredetileg csokimáz kerül rá, azonban próbáltam visszafogni a kalóriákat, amennyire lehet.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 9384
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 08.

Ajánló

A rizstej helyett használható tehéntej is, ahogy a laktózmentes margarin is cserélhető sima margarinra. Ha gluténmentes liszt helyett sima lisztet használunk kevesebb vizet kell hozzá adni.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: cukormentes receptek

Receptjellemzők

Cukormentes, mézes zserbó
Takács Kriszti 133 recept

A recept nagymamám szakácskönyvéből származik, rengeteg cukorral, ahogy azt kell. Ez egy sokkal kímélőbb, alakbarátabb verzió, persze csak mértékkel. cukormentes - laktózmentes - gluténmentes

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...